Beroep Triagist

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Beroep Triagist

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Er zijn veel opleidings- en doorgroeimogelijkheden voor triagisten. Het is belangrijk dat je in de zorg kwaliteit levert en behoudt. Als de huisartsenpost waar je werkt geaccrediteerd is, kun je cursussen en opleidingen via je werkgever volgen. Ook is er een breed aanbod in na- en bijscholing bij verschillende geaccrediteerde opleidingsinstituten. Je kunt je specialiseren in bepaalde onderdelen van triage. Denk bijvoorbeeld aan een cursus die dieper ingaat op de NHG-Triagewijzer, de ABCDE-methodiek of een cursus over hoe je om moet gaan met weerstand.  

Een triagist kan ook als zelfstandig ondernemer aan de slag gaan. Je wordt dan steeds voor een bepaalde tijd ingezet door een huisartsenpost.

Is er werk?
Er is grote vraag naar triagisten. De werkgelegenheid in de huisartsenzorg stijgt (AZW, 2019). Op de website van het UWV staan er elke maand veel zorgvacatures open.

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.