Beroep Triagist

Past het bij je?

Beroep Triagist

Past het bij je?

Als triagist moet je communicatief sterk zijn. Je moet namelijk helder krijgen hoe het gesteld is met de patiënt. Dit doe je door veel door te vragen, goed te luisteren en niet bang te zijn om beslissingen te nemen. Daarbij moet je ook stressbestendig zijn. Je moet er tegen kunnen dat er veel afhangt van jou als triagist. Jij maakt namelijk de eerste beslissing over de hoeveelheid spoed van een klacht van een patiënt.  

Je werkt zelfstandig, bent verantwoordelijk en professioneel. Als eerste aanspreekpunt voor patiënten moet je niet alleen patiënten goed kunnen opvangen maar ook de juiste vervolgacties bepalen. Bij het opvangen van patiënten is het belangrijk dat je een goed inlevingsvermogen hebt. Patiënten moeten het gevoel hebben dat ze alles kwijt kunnen en de ruimte krijgen om dit te vertellen. 

Het goed kunnen samenwerken met zorgverleners op de HAP en uit andere werkvelden – zoals de geestelijke gezondheidszorg of thuiszorg- is van belang. Nadat je de vervolgstappen hebt bepaald, moet je hen kunnen informeren over de betreffende patiënt en de klacht. Na contact met jou als triagist start namelijk het vervolgtraject. 

Kortom, wat je nodig hebt, is:
-    communicatieve vaardigheden
-    doorzettingsvermogen
-    zelfstandigheid en verantwoordelijkheid
-    professionaliteit
-    klantgerichtheid
-    goed kunnen werken in teamverband
 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.