Beroep Tropenarts

Past het bij je?

Beroep Tropenarts

Past het bij je?

Volgens veel tropenartsen is het werken in de tropen een verrijking, zowel op je professionele als persoonlijke ontwikkeling. Je zult verdrietige momenten meemaken, maar ook momenten van blijdschap. Je maakt tijd voor elke patiënt en zoekt voor elke individuele patiënt een oplossing. Vaak liggen de antwoorden niet voor het oprapen en moet je doorzettingsvermogen hebben om door te gaan.

Het werken in de tropen vraagt om creativiteit, organisatorische kwaliteiten en zelfredzaamheid. Als tropenarts zul je regelmatig situaties tegenkomen waarbij je kennis niet altijd toereikend is. Dat soort situaties vragen soms om een creatieve medische oplossing. Zelf ook helemaal terug naar de basis? Jij vindt het niet erg om qua levensstijl een stapje terug te doen om anderen te helpen!

Tijdens je carrière als tropenarts kom je met diverse mensen in aanraking, zoals artsen uit het buitenland met een andere expertise. Om alles in goede banen te leiden, moet je goed kunnen communiceren. Door de taalbarrière kan dat soms ingewikkeld zijn, maar je weet jezelf goed te redden. Samen werk je aan betere bereikbaarheid van de zorg!

Kortom, wat je nodig hebt is:
-       aanpassingsvermogen
-       inlevingsvermogen
-       organisatorische kwaliteiten
-       creativiteit
-       doorzettingsvermogen
-       sociale en communicatieve vaardigheden

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.