Beroep Vaktherapeut

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Beroep Vaktherapeut

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Als vaktherapeut ben je vaak in dienst van een zorg- of welzijnsinstelling. Je kunt dit werk ook als zelfstandig gevestigd therapeut doen, maar dat vereist veel ervaring en bijscholing.

Als vaktherapeut kun je je aansluiten bij een beroepsvereniging in jouw specifieke vakgebied: dans, beeldend, drama, muziek, psychomotorisch, psychomotorisch voor kinderen of speltherapie. In totaal vertegenwoordigen deze verenigingen zo'n 3.000 leden (FVB, 2018).

Binnen het vak zijn carrièremogelijkheden, maar deze zijn niet zo groot. Je kunt bijvoorbeeld hoofd van een afdeling, docent of workshopgever worden. Veel vaktherapeuten doen dit soort activiteiten naast hun werk.

Is er werk?
De werkgelegenheid voor de vaktherapeut trekt weer iets aan (FVB, 2019). Je hebt dan ook iets meer kans dan een paar jaar geleden om aan een baan te komen.

Werken aan je eigen loopbaan
Ben je op zoek naar een baan of een nieuwe functie en kun je daarbij hulp gebruiken? Bijvoorbeeld bij het oppimpen van je cv, het ontdekken van je talenten en het vinden van een beroep dat bij jou past? Ga dan naar: www.sociaalwerk-werkt.nl/ontwikkelen-voor-je-toekomst/profileer-jezelf

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.