Beroep Vaktherapeut

Past het bij je?

Beroep Vaktherapeut

Past het bij je?

Voor het beroep van vaktherapeut is het belangrijk dat je je goed kunt inleven in je cliënten én in hun leefomstandigheden. Je moet je cliënten stimuleren, want ze zijn niet altijd even enthousiast om aan de slag te gaan.

Ook moet je goed naar hen kunnen luisteren en met hen praten, zodat je kunt vaststellen hoe het met je cliënten gaat. Deze vaardigheden zijn ook belangrijk in het contact dat je hebt met collega's, ouders, docenten en andere hulpverleners. En als therapeut moet je kennis en inzicht hebben op het gebied van de ontwikkelingen en ziektebeelden van de mens.

Daarnaast moet je het medium waarin je bent gespecialiseerd, bijvoorbeeld dans, drama of schilderkunst, goed beheersen.

Het werken met mensen met beperkingen (gehandicapten), kinderen of oude mensen kan lichamelijk en geestelijk veel van je eisen. Je moet in staat zijn geconcentreerd te werken, maar kunt de problemen van je cliënten na het werk toch van je afzetten of bespreken met collega’s of andere hulpverleners.

 Kortom, wat je nodig hebt is:
- belangstelling voor mensen
- goede observatie-, luister- en spreekvaardigheid
- een creatieve en sterke geest
- een stevige dosis zelfkennis

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.