Beroep Verpleegkundig centralist

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Beroep Verpleegkundig centralist

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Als verpleegkundig centralist werk je meestal in loondienst. Voordat je verpleegkundig centralist wordt, ben je werkzaam als verpleegkundige op MBO- of HBO-niveau. Meestal heb je je zelfs al gespecialiseerd, bijvoorbeeld in de intensive care. Het diploma Verpleegkundig Centralist is zodoende vaak een derde stap binnen je loopbaan.

Tijdens de verplichte nascholingen leer je meer over de ontwikkelingen in je vakgebied. Daarnaast zijn er nog andere, niet-verplichte, cursussen die je als verpleegkundige kunt gaan volgen. Bijvoorbeeld cursussen die betrekking hebben op werkbegeleiding of leidinggeven. Je kunt er ook voor kiezen om je te laten bijscholen in andere disciplines, zoals kinderverpleegkunde. Door middel van bijscholing kun je ook regionaal opleidingscoördinator of leidinggevende binnen of buiten de ambulancesector worden.

Is er werk?
Jazeker. Er zijn minstens 5.600 mensen werkzaam in de ambulancezorg, waarvan een groot aantal tot het rijdend personeel en de meldkamer gerekend kunnen worden. Maar er is altijd vraag naar meer verpleegkundig centralisten! (UWV, 2019)

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.