Beroep Verpleegkundige in de GGZ/psychiatrisch verpleegkundige

Waar werk je?

Als verpleegkundige kun je in diverse sectoren van de gezondheidszorg aan de slag. Als je kiest voor een functie in de geestelijke gezondheidszorg, zijn er verschillende mogelijkheden. 

Er zijn instellingen waar mensen gedurende langere tijd opgenomen zijn of wonen. Denk aan een verpleeghuis, beschermde woonvorm of aan minder veel voorkomende werkplekken als een Forensisch Psychiatrisch Centrum (verplichte opname) of verslavingskliniek. Daarnaast zijn er instellingen waar mensen een aantal dagen per week gedurende een gedeelte van de dag verblijven, zoals een instelling voor deeltijdbehandeling. Bij een RIAGG of CAD komen mensen voor een behandeling, maar blijven zij daarnaast in hun eigen sociale omgeving functioneren. Ook kun je gaan werken in de psychiatrische thuiszorg, waarbij patiënten thuis worden begeleid.

Bekijk het werk in de praktijk!
Op YouChooz vind je verschillende filmpjes over werken en leren in zorg, welzijn en sport. Ze zijn gesorteerd op beroep, opleiding en werkveld. Check alle filmpjes en leer meer!

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland. Kijk op deze site bij werk vinden.

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!