Beroep Verpleegkundige in verpleeghuis

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Beroep Verpleegkundige in verpleeghuis

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Meerdere opties
Je kunt met de opleiding MBO- of HBO-Verpleegkunde in verschillende functies en sectoren aan de slag. Naast werken in een verpleeghuis kun je aan de slag in de thuiszorg als (wijk)verpleegkundige, als woonbegeleider of als psychiatrisch verpleegkundige. Je kunt ook in een ziekenhuis gaan werken.
Bijna alle verpleegkundigen werken in loondienst voor één van de vele soorten zorginstellingen. Er is ook een aantal vrijgevestigde (zelfstandige) verpleegkundigen.

Door de keuze voor een werkplek of voor de mensen met wie je werkt, kun je je loopbaan zelf sturen en er afwisseling in aanbrengen.

Verbreed je taken: lesgeven of leidinggeven...
Ook met aanvullende scholing op het gebied van management, gesprekstechnieken of coördinatie kun je verder komen in dit vak. Je kunt bijvoorbeeld leraar, praktijkbegeleider of -coördinator, hoofdverpleegkundige of verpleegkundige op managementniveau worden. Je besteedt dan minder tijd aan uitvoerende taken en bent meer aan het regelen en coördineren.

Specialiseer je in de richting van je keuze!
Met interne of aanvullende opleidingen kun je je verdiepen in richtingen als verpleegkundig specialist, specialist ouderenzorg of specialist chronisch zieken.
Als verpleegkundige heb je veel mogelijkheden om een carrière voor jezelf uit te stippelen.

Is er werk?
Door ontwikkelingen in de zorg wonen in verpleeghuizen alleen nog de meest kwetsbare mensen. Zij hebben door dementie of lichamelijk zware beperkingen veel aandacht en zorg nodig. Vooral voor HBO-verpleegkundigen is er volop werk in de verpleeghuiszorg. Op dit moment is er een tekort aan deze verpleegkundigen in verpleeghuizen. De verwachting is dat deze krapte de komende jaren nog gaat toenemen. De baankansen zijn zeker goed! (UWV, 2019)

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.