Beroep Verpleegkundige in verpleeghuis

Past het bij je?

Omdat je als verpleegkundige in een verpleeghuis en als verpleegkundige gerontologie-geriatrie met ouderen werkt, moet je het leuk vinden om met deze leeftijdsgroep om te gaan.

Het is belangrijk dat je in staat bent om je in ouderen te verplaatsen. Vooral als je met psychogeriatrische (bijvoorbeeld dementerende) bewoners of ernstig zieke/verzwakte ouderen werkt. Zij kunnen zelf niet altijd meer duidelijk aangeven wat ze prettig of nodig vinden. Jij moet dit voor hen op een verantwoorde manier kunnen inschatten, want jij bent mede-verantwoordelijk voor de juiste behandeling.

Sommige bewoners blijven tijdelijk en gaan weg als zij hersteld zijn, andere overlijden in het verpleeghuis. Het komt dus geregeld voor dat je afscheid neemt van mensen, en hier moet je tegen kunnen.

Tot slot moet je zowel schriftelijk als mondeling goed met collega’s, relaties van de ouderen/mantelzorgers en andere hulpverleners kunnen communiceren.

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.