Beroep Verpleegkundige in verpleeghuis

Wist je dat…?

verpleegkundigen in verpleeghuizen vaak leidinggevende functies vervullen?

er in Nederland ongeveer 350 verpleeghuizen zijn? Een deel daarvan is onderdeel van een groot zorgconcern of samenwerkingsverband, waarin bijvoorbeeld ook verzorgingshuiszorg of thuiszorg geboden wordt.

het steeds vaker voorkomt dat woonzorgcentra samenwerken met verpleeghuizen? Op deze manier kunnen woonzorgcentra beter voldoen aan de zorgvraag van bewoners.

je zowel als verpleegkundige op MBO- als op HBO-niveau in een verpleeghuis kunt gaan werken? Als HBO-verpleegkundige kun je ook verpleegkundige gerontologie geriatrie worden.  

er een museum bestaat over verzorging en verpleging, met allerlei leuke exposities? Dit is het Florence Nightingale Instituut. Bezoek het eens! Voor adresgegevens en openingstijden: www.fni.nl.

je voor diverse zorgberoepen een trailer kunt bekijken net als bij een film? Zo weet je of het beroep bij je past! Bekijk snel de zorgtrailer van jouw toekomstige beroep.

er een website is met heel veel informatie over het beroep verpleegkundige gerontologie-geriatrie? Kijk op www.hbo-vgg.net.