Beroep Verpleegkundige in ziekenhuis

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Beroep Verpleegkundige in ziekenhuis

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Je kunt overal aan de slag!
Je kunt met de opleiding MBO- of HBO-Verpleegkunde in zeer veel functies en sectoren aan de slag (dus niet alleen in een ziekenhuis). Bijvoorbeeld in de thuiszorg als (wijk)verpleegkundige, als woonbegeleider of als psychiatrisch verpleegkundige. Bijna alle verpleegkundigen werken in loondienst voor één van de vele soorten zorginstellingen. Er is ook een aantal vrijgevestigde (zelfstandige) verpleegkundigen.

Door de keuze voor een werkplek of voor de mensen met wie je werkt, kun je je loopbaan zelf sturen en er afwisseling in aanbrengen.

Verbreed je taken: lesgeven of leiding geven...
Ook met aanvullende scholing op het gebied van management, gesprekstechnieken of coördinatie kun je verder komen in dit vak. Als je leraar, praktijkbegeleider of -coördinator, hoofdverpleegkundige of verpleegkundige op managementniveau wordt, moet je er rekening mee houden dat je minder tijd aan de uitvoerende werkzaamheden kunt besteden.

Specialiseer je in de richting van je keuze!
Vind je uitvoerende werkzaamheden juist het meest interessant? Dan kun je je met interne of aanvullende opleidingen specialiseren in richtingen zoals kraamverpleegkunde, neonatologieverpleegkunde, intensive care verpleegkunde, ambulanceverpleegkunde, kinderverpleegkunde, verpleegkunde oncologie(kanker), recovery-verpleegkunde of dialyseverpleegkunde. Maar (voornamelijk in andere sectoren) bijvoorbeeld ook als schoolverpleegkundige, sociaal-psychiatrisch verpleegkundige, Arboverpleegkundige, specialist ouderenzorg, specialist chronisch zieken of verpleegkundige in een huisartsenpraktijk.

Is er werk?
Er is de komende jaren veel vraag naar verpleegkundigen op zowel MBO- als HBO-niveau (UWV). Steeds meer mensen worden steeds ouder, zodat steeds meer mensen gebruikmaken van zorgvoorzieningen zoals het ziekenhuis. Bovendien verbetert de techniek voortdurend, zodat er meer zorg verleend kan worden. Ziekenhuizen hebben zodoende een grote behoefte aan verpleegkundigen. Dat is gunstig voor jouw kansen op een leuke baan!

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.