Beroep Verpleegkundige in ziekenhuis

Past het bij je?

Als verpleegkundige in een ziekenhuis verricht je veel medisch-technische handelingen. Het gaat bijvoorbeeld om het geven van een injectie, verwisselen van een infuus of inbrengen van een sonde of katheter. Hiervoor moet je handig zijn.

Complicaties doen zich regelmatig voor. Je hebt een belangrijke taak in het tijdig doorgeven van wijzigingen in de gezondheidstoestand van een patiënt. Je kunt daarom scherp observeren, snel handelen en je bent stressbestendig.

Zowel mondeling als schriftelijk druk je je helder uit. Dit is nodig om de patiënt en zijn familie gerust te stellen en uitleg te geven over de behandeling.

Ook in de samenwerking met andere zorgprofessionals in het ziekenhuis heb je deze vaardigheid nodig. Denk onder meer aan fysiotherapeuten, medisch analisten, apothekers en verschillende medisch specialisten. Met hen werk je samen om de patiënt zo goed mogelijk te onderzoeken, verzorgen, verplegen en behandelen.

Kortom, je beschikt over:
- handigheid
- een scherp observatievermogen en stressbestendigheid
- een goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheid

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.