Beroep Verpleegkundige in ziekenhuis

Waar werk je?

Als verpleegkundige kun je in diverse sectoren van de gezondheidszorg aan de slag. Als je kiest voor een functie in een ziekenhuis, zijn er verschillende mogelijkheden.

Universitair Medische Centra werken samen met universiteiten. In deze ziekenhuizen wordt wetenschappelijk onderzoek gedaan. Ga je aan de slag in een universitair medisch centrum, dan besteed je een derde van je tijd aan zorg, een derde aan verpleegkundig wetenschappelijk onderzoek en een derde aan onderwijs (zoals simulaties oefenen in een team of lesgeven).
Vrijwel alle specialisaties zijn in een universitair medisch centrum aanwezig, zodat je een grote hoeveelheid verschillende patiënten en gezondheidsproblemen tegenkomt.

In de algemene ziekenhuizen werk je ook met allerlei soorten patiënten, terwijl je in andere ziekenhuizen met een bepaalde categorie patiënten werkt. Denk aan een revalidatiecentrum, oogziekenhuis, oncologisch centrum of kinderziekenhuis.

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland. Kijk op deze site bij werk vinden.

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!