Beroep Verpleegkundige in ziekenhuis

Wist je dat…?

er in Nederland 8 universitair medische centra en zo'n 80 algemene ziekenhuizen zijn? Daarnaast zijn er diverse andere ziekenhuizen, zoals revalidatieziekenhuizen, oogziekenhuizen, kinderziekenhuizen en oncologische centra. Lees er meer over bij het werkveld Ziekenhuizen.

onregelmatige diensten bij het werk in een ziekenhuis horen? Daar staat tegenover dat je salaris door de onregelmatigheidstoeslagen behoorlijk kan oplopen.

je zowel als verpleegkundige op MBO- als HBO-niveau in een ziekenhuis kunt gaan werken? Als HBO-verpleegkundige heb je meer coördinerende en kwaliteitsbewakende taken. Met beide opleidingen kun je ook in andere sectoren van de gezondheidszorg aan de slag.

er een museum bestaat over verzorging en verpleging? Dit is het Florence Nightingale Instituut. Voor adresgegevens en openingstijden: www.fni.nl.

er tegenwoordig een kortere verpleegduur is in onder meer ziekenhuizen? Dit komt omdat er nieuwe technologieën zijn zoals kijkoperaties, waardoor patiënten minder lang hoeven te blijven.