Beroep Vertrouwenspersoon jeugdzorg

Past het bij je?

Als vertrouwenspersoon maak je makkelijk contact met mensen. Zij vertellen jou een verhaal in vertrouwen. Daarom is het fijn als ze zich bij jou op hun gemak voelen. Om cliënten bij te staan moet je ook intensief kunnen luisteren, zodat je hen goed kunt helpen met hun problemen. 

Heb je een vlotte babbel? Dat is mooi! Communicatieve vaardigheden zijn bij dit beroep namelijk onmisbaar. Als vertrouwenspersoon ben je onafhankelijk en kun je goed zelfstandig werken. Dit betekent dat je beschikt over verantwoordelijkheidsgevoel. Ook doorzettingsvermogen is belangrijk, want de beste oplossing ligt niet altijd voor het oprapen. 

Kennis van wet- en regelgeving is erg belangrijk. Je kunt mensen immers geen advies geven als je geen verstand van zaken hebt. Daarbij ben je geduldig genoeg om jouw advies uit te leggen. Dat kan soms ingewikkeld zijn omdat de meeste mensen niet veel van wet- en regelgeving afweten. 

Kortom, wat je nodig hebt is:
- een open uitstraling
- een luisterend oor
- goede communicatieve vaardigheden
- verantwoordelijkheidsgevoel
- kennis van wet- en regelgeving

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.