Beroep Verzorgende-IG

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Beroep Verzorgende-IG

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Omdat je een verzorgend beroep uitoefent heb je veel loopbaanmogelijkheden. Het opleidingsstelsel steekt namelijk zo in elkaar dat je gemakkelijk een opleiding op hoger niveau kunt gaan volgen. Denk bijvoorbeeld aan de specialisatie eerst verantwoordelijke verzorgende of gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie.

Wil je graag in een andere branche werken? Je kunt als verzorgende-IG altijd van werkgebied veranderen. Denk aan:
-    Verpleeghuiszorg
-    Thuiszorg
-    Gehandicaptenzorg
-    Geestelijke gezondheidszorg
-    Kraamzorg

Wil je meer verpleegkundige werkzaamheden uitvoeren en lijkt het verpleegkundig werk je wel wat? Door het goede opleidingsstelsel kun je doorstromen naar de MBO-opleiding Verpleegkundige. Deze opleiding sluit goed aan bij de opleiding verzorgende.

Binnen het beroep verzorgende-IG kun je ook doorgroeien in een leidinggevende functie. Je kunt dan teamleider worden. Je moet daar wel een aanvullende opleiding voor volgen.

Is er werk?
Er is de komende jaren veel vraag naar verzorgenden-IG (UWV, 2019). Voor zorgorganisaties is het moeilijk vacatures voor verzorgenden-IG te vervullen. Dat er veel kansen zijn voor jou als verzorgende-IG, wordt ook bevestigd door AZWinfo.

Kans op werk per regio
Benieuwd naar de kans op een baan? Zoek op je MBO-opleiding en ontdek het per regio op kansopwerk.nl.

Werken aan je eigen loopbaan
Ben je op zoek naar een baan of een nieuwe functie en kun je daarbij hulp gebruiken? Bijvoorbeeld bij het oppimpen van je cv, het ontdekken van je talenten en het vinden van een beroep dat bij jou past? Ga dan naar: www.sociaalwerk-werkt.nl/ontwikkelen-voor-je-toekomst/profileer-jezelf

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.