Beroep Verzorgende-IG

Past het bij je?

Beroep Verzorgende-IG

Past het bij je?

Je kunt goed met mensen omgaan en je in hen verplaatsen. Begrip tonen, inlevingsvermogen en het leuk vinden om met mensen te praten zijn eigenschappen die je nodig hebt als verzorgende-IG.

Je hebt een sociale houding en bent communicatief vaardig. Dat is belangrijk want je geeft namelijk veel voorlichting en advies aan cliënten, familie en zorgverleners. Je maakt ook verslagen van je werk, daarom moet je je schriftelijk duidelijk kunnen uitdrukken. 


Je werkt heel zelfstandig en moet dus goed initiatieven kunnen nemen en soms met creativiteit op onverwachte situaties kunnen inspelen. Je hebt regelmatig overleg met collega's en leiddinggevenden.

Samen met cliënten hun persoonlijke doelen bereiken: daar ga jij voor. Je bent proactief en recht door zee. Soms duurt het bereiken van een doel langer dan anders, bijvoorbeeld door het gedrag van de cliënt. Geduld en doorzettingsvermogen zijn hierbij belangrijk.

Kortom, wat je nodig hebt is:
- inlevingsvermogen en begrip
- een sociale houding
- communicatieve vaardigheden
- zelfstandigheid 

- doorzettingsvermogen en geduld

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.