Beroep Verzorgende-IG

Waar werk je?

Binnen het beroep verzorgende-IG kun je kiezen uit: ouderenzorg (verpleeghuiszorg en thuiszorg), gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg en de kraamzorg.

Ouderenzorg: verpleeghuiszorg en thuiszorg
Als verzorgende-IG werk je in een verpleeghuis, een woonzorgcentrum of bij mensen thuis (thuiszorg). Je werkt met cliënten die persoonlijke begeleiding en ondersteuning nodig hebben. Je werkt veel bij de mensen in hun eigen huis: tegenwoordig blijven zes van de zeven ouderen thuis wonen. Als dat echt niet meer gaat, kunnen zij in een verpleeghuis terecht.

Gehandicaptenzorg
Wil je graag werken in de gehandicaptenzorg? Dan kies je voor een divers en flexibel beroep. Je kunt er namelijk voor kiezen om met cliënten te werken die zelfstandig wonen of met cliënten die in een instelling wonen. Je kunt als verzorgende-IG dus vaak onderweg zijn.

Geestelijke gezondheidszorg
Als verzorgende-IG in de geestelijke gezondheidszorg werk je in een instelling voor mensen met een verslaving of psychische stoornis. Denk daarbij aan kinder- en jeugdpsychiatrische instellingen of een instelling voor de verslavingszorg.

Kraamzorg
Als verzorgende-IG in de kraamzorg geef je in de kraamperiode advies en voorlichting en neem je huishoudelijke taken over tot de kraamperiode is afgelopen. Daarna verleen je gedurende de kraamperiode zorg aan een ander gezin. Als verzorgende-IG in de kraamzorg ben je dus veel onderweg!

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland. Kijk op deze site bij werk vinden.

Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!