Beroep Wijkverpleegkundige

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Beroep Wijkverpleegkundige

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Je kunt als ervaren wijkverpleegkundige gaan werken in een sociaal wijkteam. Daarin werk je samen met onder andere welzijnswerkers, maatschappelijk werkers en de gemeente om mensen te helpen die problemen hebben. Ook zijn er heel veel andere mogelijkheden om door te groeien. Je kunt je verdiepen in een bepaald gebied zoals wondzorg en palliatieve zorg (stervensbegeleiding), je kunt de huisarts gaan ondersteunen, of je kunt doorgroeien naar een management- of beleidsfunctie of docent op de verpleegkundige opleidingen.

Wil je verder studeren? Kies dan voor een verpleegkundige vervolgopleiding en groei verder in het vak tot gespecialiseerd verpleegkundige. Lees daarover meer

Is er werk?
Zeker, er is zelfs een tekort aan wijkverpleegkundigen. De komende 10 jaar is er een grote vraag naar wijkverpleegkundigen (UWV, 2019). Je kunt als wijkverpleegkundige overal aan de slag.

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.