Beroep Wijkverpleegkundige

Past het bij je?

Je hebt een grote verantwoordelijkheid omdat je alleen bij mensen thuis werkt en moet daarmee om kunnen gaan. Daarbij is het van belang dat je goed kunt communiceren, samenwerken en de regie kunt voeren. Je moet namelijk veel overleggen met andere zorgverleners als de huisarts en het ziekenhuis. En met de mantelzorgers van je cliënt.

Om iedereen goed te kunnen informeren is het belangrijk dat je stevig in je schoenen staat. Daarnaast moet je het vertrouwen kunnen wekken van je cliënt, de mantelzorgers en de andere hulpverleners. Je coacht hen waar nodig.

Je moet flexibel zijn, snel kunnen schakelen en veel ballen in de lucht kunnen houden. 

Met name voor de verpleegkundige handelingen is het noodzakelijk dat je nauwkeurig kunt werken. Je let goed op (bijvoorbeeld tijdens het toedienen van medicijnen) en kunt goed met je handen werken.

Daarnaast vind je het leuk om met allerlei verschillende soorten mensen om te gaan, maar met name met ouderen. Je moet goed kunnen luisteren naar je cliënten, behulpzaam zijn en kunnen aanvoelen hoe het met een cliënt gaat.

Kortom, wat je nodig hebt is:

- een groot verantwoordelijkheidsgevoel
- goede uitdrukkingsvaardigheid
- stevige schoenen
- zin in afwisseling
- handigheid en precisie
- met mensen willen omgaan

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.