Beroep Woonbegeleider gehandicaptenzorg

Past het bij je?

De mensen met beperkingen (gehandicapten) met wie je werkt, wonen in een instelling of in kleinschalige woonvoorzieningen in de wijk omdat zij niet voor zichzelf kunnen zorgen. Je moet het dus leuk vinden een stukje van die zorg over te nemen, van helpen met wassen tot het smeren van een boterham. Daarvoor heb je een praktische inslag nodig.

Een belangrijke taak is ook dat je bewoners motiveert zoveel mogelijk zelfstandig te doen. Daarvoor moet je je goed kunnen inleven in hun mogelijkheden, en ben je in staat mensen te motiveren. Je vindt het daarnaast leuk om met groepen mensen om te gaan en kan daarbinnen je aandacht goed verdelen.

Je moet problemen kunnen signaleren, dus het is belangrijk dat je oplettend en alert bent. Je kunt goed luisteren, bent consequent en hebt bij wijze van spreken een zesde zintuig waarmee je aanvoelt wat er leeft. Dit is vooral belangrijk bij mensen die zich verbaal minder goed kunnen uitdrukken.

Kortom, wat je nodig hebt is:
- een praktische inslag
- inlevingsvermogen
- het vermogen mensen te motiveren
- je aandacht kunnen verdelen

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.