Buitenlands diploma

Buitenlands diploma

Heb je een buitenlands diploma en wil je in Nederland aan de slag? Dan kun je een diplomawaardering aanvragen bij het Internationale Diplomawaardering (IDW).

Over IDW

In Nederland zijn er twee expertisecentra voor diplomawaardering, Nuffic en stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). 
Nuffic waardeert diploma’s voor het voortgezet onderwijs (HAVO en VWO) en het hoger onderwijs (HBO en universiteit). SBB waardeert diploma’s voor het voorbereidend middelbaar onderwijs (VMBO) en het middelbaar beroepsonderwijs (MBO).

Nuffic en SBB zijn samen verenigd in het IDW. Bij het IDW vind je informatie over hoe je een diplomawaardering kunt aanvragen en tegen welke kosten.

BIG-register
Heb je een buitenlands zorgdiploma en wil je in de Nederlandse zorg gaan werken, dan moet je je voor bepaalde beroepen laten registreren in het BIG-register. Het CIBG, een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, beheert het BIG-register. Er staan bijna 400.000 zorgverleners geregistreerd in het BIG-register. Het BIG-register verleent duidelijkheid over de bevoegdheid van een zorgverlener. Iedereen kan het register raadplegen.

Zie ook:
www.idw.nl
www.bigregister.nl