Voorlichter

Marieke van Berkel

Voorlichter

Marieke van Berkel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor een ChoozGuide? Dan gaat dat via e-mail, je vraag wordt dus niet gepubliceerd!

student / Werken en leren

Functie: Psychiatrisch verpleegkundige

Marieke van Berkel

Hoi!

Mijn naam is Marieke en ik ben sinds 2014 afgestudeerd als HBO verpleegkundige, gespecialiseerd in de GGZ. In 2011 heb ik ook mijn voltijd MBO opleiding tot verpleegkundige afgerond en daarna ben ik duaal de opleiding HBO ingegaan bij de organisatie Rivierduinen. Ik heb als HBO-leerling gewerkt op een langdurige zorg afdeling voor patienten met chronische, psychiatrische problematiek. Het jaar daarop was ik werkzaam op een acute opnameafdeling en het laatste jaar ben ik aan de slag gegaan in de psychiatrische thuiszorg. Je kunt me dus ook een hoop vragen over verschillende ziektebeelden en dingen die je tegenkomt in de GGZ.
Ik heb een afstudeerscripte geschreven over de inzet van hulphonden bij patienten met PTSS en ik heb een minor gevolgd voor Agoog in de GGZ. Tevens volg ik op dit moment een coachopleiding waarbij ik leer de hond in te zetten als co-coach.

Sinds mijn afstuderen ben ik aan het werk geweest als flexpoolverpleegkundige en per februari 2015 ga ik aan de slag op een woonwerkafdeling voor patienten met autisme.

Je kunt mij vragen stellen over het vak van psychiatrisch verpleegkundige, de BOL- en deeltijd opleiding. Ik heb stage-ervaring in het verpleegtehuis, psychiatrie en ziekenhuis dus ook hierover mag je me alles vragen.

Heb je moeite met het uitzoeken van de vele informatie die je online tegenkomt? Ook dan mag je me altijd een mail sturen. Ik wil je hier graag mee helpen als je er even niet meer uitkomt.

Groetjes,
Marieke


Wat je als (leerling) verpleegkundige nou zoals doet op een dag...