Voorlichter

Wieteke van Heun - de Roos

Voorlichter

Wieteke van Heun - de Roos

Stel je vraag

Heb je een vraag voor een ChoozGuide? Dan gaat dat via e-mail, je vraag wordt dus niet gepubliceerd!

docent-instromer / Werken en leren

Functie: Adviseur leren en ontwikkelen in de zorg

Wieteke  van Heun - de Roos

Zuster worden
Als heel klein meisje wist ik al wat ik wilde worden: zuster. Elk verkleedfeest op school greep ik aan om als zuster naar school te kunnen.

Op de HAVO probeerde de decaan mij ook over andere beroepen te laten nadenken. Ik was vastbesloten, ik wilde verpleegkundige worden. Nou ja, als ik dan toch een plan B moest hebben, docent kan ook.

Nu, een flink aantal jaren later, ben ik het allebei: docent en verpleegkundige.

Adviseur leren en ontwikkelen
Tot 2006 heb ik in verschillende rollen als verpleegkundige gewerkt; in het ziekenhuis, in de wijk en als arboverpleegkundige. In 2006 ben ik, inmiddels een aantal opleidingen verder, gestart als adviseur leren en ontwikkelen in de zorg. Eerst werkte ik als loopbaanbegeleider en nu als onderwijskundige en docent. Ik kies er heel bewust voor als zelfstandig ondernemer te werken. Op deze manier kan ik de kwaliteit leveren die zorgmedewerkers en zorgorganisaties wensen en die ik belangrijk vind.

Kansen en mogelijkheden om te leren
Helaas merk ik dat er op de werkvloer in de zorg niet altijd genoeg tijd en ruimte is om te leren en te ontwikkelen. Het is mijn drive om zorgmedewerkers de kans en de mogelijkheden te bieden om nog beter te worden in hun vak, om te leren en te ontwikkelen. Dat doe ik door zorgorganisaties te ondersteunen bij het ontwikkelen van leerinterventies, het ontwikkelen van een leercultuur en ik begeleid hen bij werkplekleren.

Speciaal voor verzorgenden IG heb ik een 4 daagse module klinisch redeneren ontworpen. Ik merkte dat er met name bij verzorgenden een grote behoefte is om zich verder te verdiepen in pathologie en het ontwikkelen van een ‘klinische blik’.

Leren van én met elkaar. Dat vind ik leuk en belangrijk. In mijn werk als adviseur leren en ontwikkelen en in mijn trainingen ga ik daar met veel enthousiasme mee aan de slag.

Adviseur leren en ontwikkelen in de zorg