Flexibele leertijden

Flexibele leertijden

Ga je een opleiding combineren met een intensief privéleven of een baan? Daarvoor zijn er opleidingstrajecten met aangepaste lestijden. Normaal gesproken vinden lessen in de ochtend en middag plaats. In opleidingstrajecten met afwijkende lestijden vinden de lessen plaats in de middag en/of avond of op zaterdag.

Flexibele instapmomenten
Normaal gesproken starten opleidingen elk schooljaar in september. Het perfecte moment voor leerlingen die van het voortgezet onderwijs komen. Als jij echter al een tijdje geen schoolbanken meer hebt gezien, kan een ander startmoment je beter uitkomen.

Met die gedachte houden diverse onderwijsinstellingen rekening. Daarom bieden verschillende ROC’s en hogescholen modulair opgebouwd onderwijs aan, waarbij je bijvoorbeeld ook in januari, maart of op andere momenten kunt instromen.

Informeer
Elke onderwijsinstelling bepaalt zelf hoe flexibel welke opleidingen zijn. Informeer dus bij een onderwijsinstelling bij jou in de buurt. Bieden ze daar niet de onderwijsvariant aan die je zoekt? Het kan de moeite lonen om te kijken hoe het zit bij een onderwijsinstelling die wat verder weg ligt.

Zie ook:
Onderwijsinstellingen vinden