HBO opleidingen

HBO opleidingen

Bij YouChooz.nl geven we je een uitgebreid beeld van de HBO-opleidingen in zorg, welzijn en sport. Werk je graag aan de gezondheid van mensen? Dan vind je hier zeker een opleiding op HBO-niveau die aansluit bij jouw interesses. De samenleving verandert snel. Door de vergrijzing is er een toenemende vraag aan zorgprofessionals. Maar bijvoorbeeld ook door de groeiende vraag aan kinderopvang is jouw kennis en kunde straks zeer gewenst!

Hier zie je alle HBO-opleidingen op een rij.

Toelatingseisen HBO-opleidingen
Je wordt toegelaten op het HBO wanneer je in het bezit bent van een HAVO-, VWO- of MBO 4-diploma. Sommige HBO-opleidingen stellen daarnaast nog aanvullende eisen, zoals bijvoorbeeld je vakkenpakket.

Wanneer je geen diploma hebt, maar wel minimaal 21 bent, dan kun je deelnemen aan een toelatingsonderzoek. Wanneer je die positief afrondt, dan word je ook toegelaten.

Hogeschool: aanbod opleidingen

Het aanbod aan HBO-opleidingen is groot. Ook zijn er verschillende vormen waarin je een HBO-opleiding kunt volgen. Voorbeelden hiervan zijn Associate degree, een HBO-bacheloropleiding, HBO-masteropleiding of post HBO.

Hogeschool: opleidingen leerwijzen
Niet alleen het aanbod is groot; ook qua leerwijzen kun je kiezen wat bij jou past. Hier kun je lezen wat de verschillende leerwijzen van HBO-opleidingen inhouden. Bijvoorbeeld hoe lang je studeert, hoe vaak je in de praktijk werkt en of je een lening kunt aanvragen.
HBO/WO - voltijd
HBO/WO – duaal
HBO/WO deeltijd


Test: wat past bij jou
Weet jij dat je een HBO-opleiding wilt volgen in de richting van zorg, welzijn of sport, maar weet je nog niet precies welke opleiding? Doe dan de test 'Wat past bij jou' op de homepage om te kijken wat bij jou past. Na die test vind je niet alleen welke HBO-opleidingen aansluiten bij jouw interesses, maar je vindt er ook in welke beroepen je terecht kunt komen.