Meer extra's

Meer extra's

Arbeidsvoorwaarden in de zorg
Een auto van de zaak of een mobieltje van je werk: dat zit er bij de meeste zorg- en welzijnsbanen niet in. Maar daar staan dan weer allerlei andere goede arbeidsvoorwaarden tegenover! Je kunt bijvoorbeeld rekenen op 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering, reis- en andere onkostenvergoedingen en toeslagen voor bereikbaarheidsdiensten of onregelmatige werktijden. De onregelmatigheidstoeslagen variëren van 22% tot 72% van je salaris (afhankelijk van je cao).

De sportsector: regel ’t zelf
De sportsector is een relatief jonge sector en daarom kan het voorkomen dat jouw functie (nog) niet onder een cao valt. Of dat bij jou het geval is, daar kun je heel simpel achter komen door je arbeidsovereenkomst te bekijken. Valt jouw functie niet onder een cao? Dan ga je met je werkgever om de tafel zitten om afspraken te maken over jouw arbeidsvoorwaarden. Dat is lastig, want wat moet je precies regelen? Denk bijvoorbeeld aan het opbouwen van je pensioen, het recht op scholing en of je doorbetaald krijgt als je ziek bent. Allemaal aspecten waar je rekening mee moet houden. Weet je niet wat je moet regelen? Je kunt het altijd aan ons vragen.

Cafetariamodel
In de meeste cao’s zijn flexibele arbeidsvoorwaarden opgenomen (cafetariamodel). Dat betekent dat je zelf kunt kiezen of je werkt voor vrije tijd of kinderopvang, in ruil voor een percentage van je brutosalaris. Op deze manier kun je je arbeidsvoorwaarden zo veel mogelijk op je persoonlijke situatie afstemmen. Benieuwd of het cafetariamodel voor jou van toepassing is? Een kijkje nemen in je arbeidsovereenkomst kan zeker geen kwaad!