Nieuws

Studie Farmacie in de lift

augustus 2019

Farmacie farmakunde

In 2018 studeerden 193 apothekers af aan de masteropleiding Farmacie. Dat waren er 18 meer dan in 2017. In dat jaar dreigde een tekort aan apothekers. Het aantal nieuwe apothekers in 2018 ligt nét boven het minimumaantal dat we in ons land nodig hebben.

Hoeveel nodig?
Volgens het Capaciteitsorgaan moeten jaarlijks minimaal 185 apothekers starten met de masteropleiding Farmacie. Dit orgaan onderzoekt hoeveel professionals er nodig zijn in de zorg en hoeveel studenten daarvoor moeten instromen in opleidingen.

Een mooie toekomst voor jou!
In de praktijk is de behoefte aan afgestudeerde apothekers groter dan dat aantal van 185. Dat komt omdat niet elke afgestudeerde uiteindelijk in de apotheek gaat werken. Heb jij interesse in geneesmiddelen en patiënten? Dan ga jij een mooie toekomst tegemoet met de opleiding Farmacie!


(Veel!) meer salaris voor medewerkers GGZ

augustus 2019

GGZ Nederland

Dat is nog eens leuk nieuws! Iedereen die in de geestelijke gezondheidszorg werkt, gaat fors meer verdienen. De komende tweeënhalf jaar stijgen de lonen 8,3 procent. Dat hebben de vakbonden met GGZ Nederland afgesproken in het nieuwe cao-akkoord.

Ook meer geld voor leerlingen en stagiairs
Als de achterban akkoord gaat, stijgen de salarissen tot en met 2021 in drie stappen. Daarnaast krijgen medewerkers in november 2021 een eenmalige uitkering van 500 euro op basis van een fulltime dienstverband. Ook leerlingen en stagiairs gaan erop vooruit.

Werken in de GGZ?
Dat maakt werken in de GGZ natuurlijk extra aantrekkelijk! Kijk snel wat het werkveld geestelijke gezondheidszorg jou allemaal te bieden heeft!


Nederlandse patiënte krijgt twee nieuwe donorhanden

augustus 2019

Revalideren arts

In het Radboudumc is vorige maand – voor de eerste keer in Nederland – een dubbele handtransplantatie uitgevoerd. De patiënte was door een ziekte haar linker- en een groot deel van haar rechterhand kwijtgeraakt. Tijdens de ingreep kreeg ze de handen van een overleden donor.

Zorgverleners uit het hele land
Voor deze complexe operatie hebben zorgverleners uit het hele land nauw samengewerkt, zoals: specialisten op het gebied van orgaandonatie, plastisch chirurgen, medicatie- en revalidatiespecialisten, verpleegkundigen en medewerkers van de operatiekamer en intensive care.

Revalidatiearts: jouw roeping?
De patiënte moet nog lang revalideren voordat ze haar nieuwe handen kan gebruiken. Daarbij krijgt ze hulp van onder andere een revalidatiearts.
Als revalidatiearts behandel je de gevolgen van ziektes, ernstig letsel of aangeboren afwijkingen. Dat is mooi en dankbaar werk, waarvoor je wel veel geduld nodig hebt. Beschik jij daarover? Dan zou het beroep revalidatiearts weleens jouw roeping kunnen zijn.


In the picture? Doe mee aan onze fotoshoots!

mei 2019

Fotoshoot zorg welzijn

YouChooz.nl wordt al door heel veel mensen met interesse in zorg, welzijn of sport bezocht. Maar we willen YouChooz nog dichterbij brengen, vooral bij jonge mensen! Daarom gaan we op verschillende plekken in het land foto-opnames maken van het dagelijkse werk*. Deze foto’s gebruiken we om YouChooz-bezoekers een kijkje te geven in de dagelijkse praktijk van zorg en welzijn.

Doe je mee aan de fotoshoot?
Dé kans om jezelf, je werkgever maar bovenal jouw werk (of dat van iemand die je kent) in the picture te zetten!

Ben of ken jij iemand in de leeftijd tot circa 25 jaar die hierin interesse heeft en studiekiezers enthousiast wil maken voor de branches zorg en welzijn? En ben je young professional, stagiair of werkend-leren student? Geef je op bij de redactie: voorlichter@youchooz.nl

Nog even op een rijtje

  • Je doet mee aan de eerste grote fotoreportage van Nederlands grootste voorlichtingswebsite YouChooz
  • Jij en je werk (of dat van een bekende) worden in het zonnetje gezet
  • Er worden mooie professionele foto’s van je gemaakt, die je vervolgens van de social-mediakanalen kunt halen voor eigen gebruik en we daarna als bedankje toe-mailen
  • Jij/ je bekende werken mee aan het enthousiasmeren van jongeren voor het vak


Interesse of vragen?
We zien heel graag je reactie tegemoet! Mail naar voorlichter@youchooz.nl
Bekijk ook de lijst om te zien van welke beroepen/ medewerkers/ stagiairs we foto’s gaan maken! Dit jaar fotograferen we er 30. Ben of ken jij iemand met één van de beroepen die in de lijst staan opgenomen? Meld je aan of tip diegene en stuur deze webpagina door!


Lees meer