Nieuws

Nieuws

Het is weer oktober, oh nee ‘Stoptober’

oktober 2019

Stoptober

Elk jaar proberen tienduizenden Nederlanders in oktober 28 dagen lang niet te roken. Tijdens deze massale stoppoging is de kans dat je de peuk écht vaarwel zegt, 5 keer groter dan wanneer je het in je eentje probeert. Dat zegt het Longfonds.

BN’ers geven het goede voorbeeld
Actrice Georgina Verbaan, presentator Rick Brandsteder en zanger Ernst Daniël Smid doen ook mee. De actie Stoptober wordt voor de zesde keer gehouden. Het is een initiatief van het ministerie van VWS, KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting, het Longfonds, het Trimbos-instituut en GGD GHOR Nederland.

Anderen helpen met gezonde leefstijl
Vind jij een gezonde en actieve leefstijl belangrijk en lijkt het je mooi om anderen daarbij te helpen? Niet alleen in oktober maar het hele jaar rond? Dan is het beroep leefstijladviseur jou vast op het lijf geschreven!


Help YouChooz.nl nóg bekender maken!

oktober 2019

Nieuwe poster en flyer

Wil jij andere jonge mensen ook enthousiast maken voor de sector zorg, welzijn en sport? Met onze prachtige nieuwe poster en flyer moet dat zeker lukken.

Ophangen of uitdelen
Je kunt ze zelf downloaden en printen. Superhandig! Hang de poster op in school, op je stageplek of lekker ouderwets voor je raam. Liever iets weggeven? Print dan wat flyers, deel ze uit of leg ze op een plek waar veel jongeren komen. Zo laat je anderen weten dat ze bij YouChooz.nl heel veel informatie vinden over beroepen en opleidingen in zorg, welzijn en sport. Bekijk snel die gloednieuwe poster en flyer!

Jij ook in the picture?
De afbeelding op de poster en flyer is gemaakt tijdens de eerste grote fotoshoot van YouChooz.nl. We brengen dit jaar namelijk 30 beroepen in beeld. Voor verschillende beroepen zoeken we nog mensen tot circa 25 jaar. Ook zin om in the picture te staan? Lees dan de pagina met informatie.


Wist je dat? Tot 18 jaar is de tandarts gratis

oktober 2019

Tandarts

Ga jij nooit naar de tandarts, omdat je ouders dat te duur vinden? Of heb je een jonger broertje of zusje dat om die reden niet gaat? Vertel je ouders dan maar dat tot 18 jaar alle tandzorg gratis is. Zorgverzekeraars hebben te horen gekregen dat ze ouders daarover beter mogen informeren.

1 op 5 kinderen gaat niet of zelden
Ongeveer 600.00 2-tot 18-jarigen gaan niet of nauwelijks naar de tandarts. Dat komt neer op ongeveer 1 op de 5 kinderen en jongeren. Hun ouders zijn bang dat dit geld kost. Dat maakte de Associatie Nederlandse Tandartsen (ANT) vorige maand bekend. De angst van de ouders is dus onterecht: de tandarts is tot 18 jaar volledig verzekerd.

Zorgverzekeraars en privacy
Zorgverzekeraars hebben de betreffende ouders daar nooit attent op gemaakt. Zij dachten dat dit vanwege privacy-regels niet zou mogen. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft nu gezegd dat verzekeraars de ouders wel degelijk mogen wijzen op de gratis tandzorg voor hun kinderen.

Tandarts jouw beroep?
Wil jij bijdragen aan een gezond gebit bij kinderen en/of volwassenen? En ben jij een Pietje Precies met een vaste hand? Check dan het beroep tandarts!


Word vrijwilliger bij UEFA EURO 2020

oktober 2019

UEFA EURO 2020

Sportievelingen opgelet, deze kans wil je niet missen! In de zomer van 2020 organiseert de Johan Cruijff ArenA drie poulewedstrijden en één achtste finale voor UEFA EURO 2020. Jij kunt als vrijwilliger deel uitmaken van deze 60ste editie van het Europese Kampioenschap voetbal in Nederland.

Wat zijn de voorwaarden?
Er gelden een paar voorwaarden: op 1 mei 2020 moet je 18 jaar of ouder zijn. Je bent beschikbaar op de 4 speeldagen, op één van de recruitmentdagen en eventuele trainingen. Daarnaast beheers je de Engelse taal op een basisniveau.

Be part of it!
Er zijn vrijwilligers nodig op 24 domeinen. Of je wordt uitgenodigd voor een gesprek, hangt af van jouw motivatie, kennis, ervaring, voorkeur en beschikbaarheid. Er is veel animo, dus meld je snel aan!

Sprint naar de sportopleidingen op YouChooz
Dat is nog eens een buitenkansje voor iedereen die een opleiding volgt in de sportbranche. Maar ook als je dat niet doet, kun je je opgeven. En daarna? Dan kun je altijd nog een sprintje trekken naar de sportopleidingen op YouChooz.nl.