Nieuws

Nieuw: medisch hulpverlener en ervaringsdeskundige GGZ

maart 2018

YouChooz.nl is uitgebreid met nieuwe beroepen en een opleiding. Overweeg jij te werken als medisch hulpverlener in de zorg? Of als ervaringsdeskundige in de GGZ? Bij YouChooz.nl vind je de informatie die je zoekt.

Medisch hulpverlener
Stressbestendig, een teamplayer, flexibel en een groot gevoel voor verantwoordelijkheid. Heb jij die eigenschappen, dan ben je mogelijk in de wieg gelegd voor het beroep medisch hulpverlener. Bekijk de verschillende specialisaties:
Medisch hulpverlener ambulancezorg
Medisch hulpverlener anesthesie
Medisch hulpverlener cardiodiagnostiek
Medisch hulpverlener operatieve zorg
Medisch hulpverlener spoedeisende hulp

Ervaringsdeskundige in de GGZ
Heb je ervaring als cliënt in de GGZ en wil je jouw kennis nu voor anderen inzetten? Lees dan verder bij:
Begeleider in de GGZ met ervaringsdeskundigheid (MBO-opleiding niveau 4)
Ervaringsdeskundige in de GGZ

ChoozGuides (voorlichters) gezocht!
YouChooz.nl zoekt nog ChoozGuides (voorlichters) voor de nieuwe beroepen en opleiding. Ken jij een medisch hulpverlener die het leuk vindt om vragen van YouChooz-bezoekers te beantwoorden? Of iemand die voorlichting kan geven over het beroep/de opleiding ervaringsdeskundige in de GGZ? Aanmelden kan nu!


Vind dé match met jouw profiel of leerweg

maart 2018

Dé match met je profiel/leerweg

Ben je benieuwd welke opleidingen in zorg, welzijn en sport aansluiten bij jouw profiel of leerweg? Die informatie vind je voortaan héél snel en gemakkelijk op YouChooz.nl. Vul je schooltype in (VMBO, HAVO of VWO) en je profiel of leerweg. Druk op de knop en zie wat er gebeurt: alle matchende opleidingen en/of beroepen verschijnen op je scherm. Klik je door op een opleiding, dan lees je ook de aanvullende toelatingseisen.

Dat is nog eens mooie manier om zonder veel zoekwerk je mogelijkheden voor de toekomst te bekijken! Nieuwsgierig geworden naar jouw opties? Neem snel een kijkje bij ‘Dé match met je profiel/leerweg’.


Helden in het wit

maart 2018

Verpleegkundigen zijn helden wit

Verpleegkundigen zijn helden. Helden in het wit. Elke dag zetten ze zich in om mensen te verzorgen en beter te maken. Wat vraagt dat werk van ze? En heb jij het ook in je om zo’n held te worden? Daarover gaat de campagne ‘Helden in het wit’ van ziekenhuizen in de regio Groot-Amsterdam.

Filmpjes
Op de website van ‘Helden in het wit’ maak je kennis met 10 (gespecialiseerd) verpleegkundigen die in het ziekenhuis werken. Via hun filmpjes kijk je mee als ze hun werk doen. Zo zie je hoe het is om bijvoorbeeld spoedeisende hulp verpleegkundige of kinderverpleegkundige te zijn.

Doe de test
Welke soorten verpleegkunde passen bij jouw karakter? Dat ontdek je met de test op de site. Beantwoord 6 vragen en de beste mogelijkheden komen tevoorschijn.

Activiteiten
Op de site lees je ook over andere activiteiten in de campagne, zoals een zorgexperience en een bootcamp in een ziekenhuis. Bekijk het allemaal op www.heldeninwit.nl.


Verkiezing Sociaal Werker van het Jaar 2018

maart 2018

Verkiezing sociaal werker van het jaar 2018

Tot en met 13 maart aanstaande kun je stemmen op jouw favoriete Sociaal Werker van het Jaar. Zorg+Welzijn en FCB organiseren deze verkiezing om het belangrijke werk van sociaal werkers onder de aandacht te brengen. Uit 27 kandidaten zijn 3 genomineerden gekozen.

Shailesh, Sjef of Habiba?
Shailesh Ramnath is genomineerd voor zijn werk in het stadsdeel Loosduinen in Den Haag. Dankzij hem is de overlast in die wijk verminderd, en hebben kinderen zicht op een betere toekomst.
Sjef van der Klein is pas 26 jaar. Toch zet hij zich in de Tilburgse wijk Reeshof in voor oudere mensen die hulp nodig hebben en in een isolement leven.
Habiba Chrifi-Hammoudi is genomineerd vanwege haar betekenis voor mantelzorgers met een migratieachtergrond. Zij vraagt vooral aandacht voor vrouwelijke Marokkaanse mantelzorgers die geïsoleerd leven.

Wie van de drie?
Wie van deze drie wordt Sociaal Werker van het Jaar 2018? Daarover kun jij meebeslissen. Lees meer over de kandidaten, bekijk hun filmpjes en breng je stem uit via de website van FCB. De winnaar wordt bekendgemaakt op de Dag van de Sociaal Werker op 14 maart 2018.


Beroep van de maand: sportinstructeur

maart 2018

Sportinstructeur

Veel Nederlanders proberen gezonder te leven en meer te sporten. Daardoor zijn er de komende jaren meer sportinstructeurs nodig. Ben jij gek op sport? Maak dan van je hobby je beroep!
Als sportinstructeur leg je oefeningen uit en maak je trainingsprogramma’s voor groepen of individuele sporters. Dat kunnen ouderen, kinderen, amateur- of zelfs topsporters zijn. Je werkt bijvoorbeeld in een sportcentrum, ziekenhuis, revalidatiecentrum of het onderwijs.
Heb je geduld, inlevingsvermogen en het talent om mensen te stimuleren? Maak dan een sprint naar die carrière als sportinstructeur.

Werk jij als sportinstructeur en wil je per mail vragen beantwoorden over je vak? Meld je aan als voorlichter bij YouChooz.nl.