Nieuws

Verlengd: gratis loopbaanadvies Sterk in je werk

september 2018

Gratis loopbaanadvies

‘Sterk in je werk, zorg voor jezelf’ is een groot succes en gaat daarom door! Werk jij al een tijd in zorg en welzijn en zoek je steun bij het vervolg van je loopbaan? Of wil je als zij-instromer of herintreder de stap naar zorg en welzijn maken? Dan kun je nog steeds gebruikmaken van een gratis en persoonlijk loopbaanadvies.

Blij
Al meer dan 10.000 mensen gingen je voor. De organisatoren van Sterk in je werk - RegioPlus en CNV Zorg & Welzijn - zijn blij met de grote belangstelling. Dat geldt ook voor het ministerie van VWS, dat het project financieel mogelijk maakt. De partijen hopen dat het project veel nieuwe medewerkers oplevert; er is immers een groot personeelstekort in zorg en welzijn.

Ook een persoonlijk advies?
Heb jij de afgelopen 2 jaar geen of nauwelijks loopbaanadvies gehad, en wil je een gesprek met een adviseur van Sterk in je werk? Wacht niet langer en meld je aan!


Veel nieuwe medewerkers in gehandicaptenzorg

september 2018

Nieuwe medewerkers gehandicaptenzorg

Vorig jaar is het aantal medewerkers in de gehandicaptenzorg gegroeid met zo’n 9.000 mensen. Dit blijkt uit gegevens van het onderzoeksprogramma Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn (AZW). Toch zijn nog lang niet alle banen vergeven.

Forse groei
Begin 2016 werkten 164 duizend medewerkers in de gehandicaptenzorg, eind 2017 waren dat er maar liefst 173 duizend. Een stijging van bijna 5,5 procent! In geen enkele andere branche in zorg en welzijn was de groei zo fors.

Werken in een prachtsector
Ondanks deze stijging hebben veel organisaties vacatures waarvoor ze moeilijk mensen kunnen vinden. Jij bent dus van harte welkom in deze prachtsector! Ontdek op YouChooz.nl welke beroepen in de gehandicaptenzorg bij jou passen.


Feest! 15 jaar Nationale Sportweek

september 2018

Nationale Sportweek promotor: Rico Verhoeven

In 2018 bestaat de Nationale Sportweek 15 jaar. Daarom is deze editie langer, groter en leuker dan ooit! Van 15 tot en met 29 september openen honderden sportclubs, gemeenten en andere organisaties in het hele land hun deuren. Je kunt dan meedoen aan sportclinics, -toernooien en kijken naar demonstraties. De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF. Het doel: jou laten zien en ervaren hoeveel plezier je kunt hebben met sport en bewegen.

Bekende sporters
Verschillende sportpromotors zetten zich in om Nederland aan het bewegen te krijgen, zoals wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven, hockeyster Willemijn Bos, profvoetballer Mimoun Mahi en handbiker Tim de Vries.

Maar liefst 5 hostcity's
In voorgaande jaren was er altijd één hostcity van de Nationale Sportweek. Vanwege het jubileum zijn dat er nu 5: Groningen, Deventer, Helmond, Heerenveen en Den Haag. In deze steden worden diverse evenementen georganiseerd.

Let’s #BeActive!
De extra lange Nationale Sportweek overlapt de Europese Week van de Sport.
Sta je te trappelen om in beweging te komen? Trek dan snel een sprintje naar de site van de Nationale Sportweek, waar je onder andere de sportkalender vindt. Let’s #BeActive!


Primeur: digitale studieboeken

september 2018

eStudybooks opleiding Verpleegkunde

Eerstejaarsstudenten van 5 opleidingen van de Hanzehogeschool hoeven niet meer te zeulen met veel te zware boeken. De hogeschool in Groningen start dit studiejaar namelijk een proef met digitale studieboeken. Dat levert de studenten veel voordelen op: de eStudybooks zijn niet alleen lichter, maar ook goedkoper dan papieren boeken (wel 45 tot 70 procent!). Bovendien beschik je als student altijd over de nieuwste uitgave en kun je je boeken overal en met ieder apparaat inkijken. En zoeken naar een specifiek woord of onderwerp? Dat gaat in digitale boeken razendsnel.

Dag rugzak!
De Hanzehogeschool is de eerste hogeschool in Nederland die deze eStudybooks aanbiedt. Het initiatief komt van SURF, de ICT-samenwerkingsorganisatie voor onderwijs en onderzoek in Nederland.

Volg jij dit studiejaar de opleiding tot HBO-verpleegkundige in Groningen? Verruil je degelijke rugzak dan maar voor een kekke laptoptas: de opleiding Verpleegkunde HBO doet namelijk mee aan de proef.


Beroep van de maand: wijkverpleegkundige

september 2018

Als wijkverpleegkundige geef je verpleegkundige zorg aan mensen thuis. Daarnaast organiseer jij de zorg voor deze mensen. Of, zoals ChoozGuide Femke zegt: “Je werkt niet alleen in de zorg. Je ontwerpt de zorg als het ware elke dag voor de cliënten waar je komt.”
Op zoek naar een beroep met afwisseling? Sta je stevig in je schoenen én beschik je over een flinke portie verantwoordelijkheidsgevoel? Check dan het beroep wijkverpleegkundige. Een vraag stellen kan ook. Mail deze naar Femke of één van haar collega’s.

Vlogger Niek Roozen maakte dit filmpje in het kader van de Week van Zorg en Welzijn.