Nieuws

Game om je talent te ontdekken!

juni 2019

gamen

Op YouChooz.nl kun je nu een game spelen om te ontdekken of je talent hebt voor een bepaald vak. Hoe leuk is dat?

Hoe werkt het?
Je stapt de wereld in van een (mogelijke) client. Er wordt een situatie geschetst. En daarna wordt aan jou de vraag voorgelegd hoe je zou handelen. Wat jouw diagnose is tot zover.

Waar kan ik dit spelen?
De game/experience staat onder een aantal opleidingen en beroepen. Kijk bijvoorbeeld bij de opleiding van Wijkverpleegkundige. Onderaan de tekst staat de Experience. Daar kun je de game starten. Ook staat het op de algemene Films en Games pagina.

Veel succes met het stellen van de diagnose waar jouw talenten liggen!


Bijna één op de 10 jongeren krijgt jeugdzorg

juni 2019

Jeugdzorgwerker

In iedere klas van 30 leerlingen zijn er gemiddeld bijna 3 kinderen die jeugdzorg krijgen. En dat cijfer stijgt al vanaf 2015. In totaal kregen in 2018 428.000 jongeren tot 23 jaar jeugdzorg.

Wat is jeugdzorg?
Onder jeugdzorg valt heel veel. Het is het geheel van jeugdhulp, jeugdbescherming en jeugdreclassering. Jeugdzorg is bedoeld voor jongeren tot 18 jaar en het kan verlengd worden tot 23 jaar.

Werken in jeugdzorg?
Misschien krijg je na het lezen van zulke cijfers zelf wel de behoefte om te helpen. Wil je weten wat het vak inhoudt? Check dan hier het beroep jeugdzorgwerker.


Wat een vak!

juni 2019

Gehandicaptenzorg

Waarom zou je gaan werken in de gehandicaptenzorg? Op wateenvak.nl lees je verhalen van mensen die er werken. Wat is hun motivatie?

Verhalen
Lees bijvoorbeeld over Peter. Hij was supermarktmanager. Hij maakte de keuze: ga ik een franchise openen of ga ik iets heel nieuws doen? Hij oriënteerde zich door vrijwilligerswerk te doen en hij is nu begeleider van volwassenen met een verstandelijke beperking. Hij haalt er veel voldoening uit wanneer iemand zich zo op zijn gemak voelt dat hij goede hulp kan bieden.

Of neem Marloes. Zij is begeleider van kinderen en jongeren met een beperking. Ze geeft aan dat het werk heel afwisselend is, omdat iedereen behoefte heeft aan een andere aanpak. En tegelijk kan Marloes ook haar eigen inbreng kwijt. Ze is sportief, dus ze kiest graag voor voetbal of bijvoorbeeld tafeltennis als activiteit om te doen met de bewoners.

Quickscan
Wil je weten of werken in de gehandicaptenzorg ook iets voor jou is? Doe dan de quickscan. Het duurt 5 minuutjes.


Man overboooord!

juni 2019

De zomer komt er weer aan en veel mensen trekken straks met bootjes het water op. Heerlijk meedeinen op de golven. Of knallen met een jetski. Maar wat nou wanneer er iemand acuut zorg nodig heeft op het water? 112 is zo gebeld. Maar dan?

Goede samenwerking
Om op het water goede hulp te kunnen verlenen werken Kustwacht, KNRM, Meldkamers Ambulancezorg en nog veel meer partijen samen om alle hulp goed op elkaar aan te laten sluiten. Iedere hulpvraag is weer anders en dat maakt ook dat er heel goed geluisterd moet worden om af te stemmen wat er moet gebeuren.

Bekijk hier het filmpje van zo’n situatie.


Een toekomst als Ambulanceverpleegkundige?

Spreekt het jou ook aan om zorg te verlenen op locatie? Kijk dan eens naar wat een Ambulanceverpleegkundige doet. Wie weet is het wat voor jou.


In the picture? Doe mee aan onze fotoshoots!

mei 2019

Fotoshoot zorg welzijn

YouChooz.nl wordt al door heel veel mensen met interesse in zorg, welzijn of sport bezocht. Maar we willen YouChooz nog dichterbij brengen, vooral bij jonge mensen! Daarom gaan we op verschillende plekken in het land foto-opnames maken van het dagelijkse werk*. Deze foto’s gebruiken we om YouChooz-bezoekers een kijkje te geven in de dagelijkse praktijk van zorg en welzijn.

Doe je mee aan de fotoshoot?
Dé kans om jezelf, je werkgever maar bovenal jouw werk (of dat van iemand die je kent) in the picture te zetten!

Ben of ken jij iemand in de leeftijd tot circa 25 jaar die hierin interesse heeft en studiekiezers enthousiast wil maken voor de branches zorg en welzijn? En ben je young professional, stagiair of werkend-leren student? Geef je op bij de redactie: voorlichter@youchooz.nl

Nog even op een rijtje

  • Je doet mee aan de eerste grote fotoreportage van Nederlands grootste voorlichtingswebsite YouChooz
  • Jij en je werk (of dat van een bekende) worden in het zonnetje gezet
  • Er worden mooie professionele foto’s van je gemaakt, die je vervolgens van de social-mediakanalen kunt halen voor eigen gebruik en we daarna als bedankje toe-mailen
  • Jij/ je bekende werken mee aan het enthousiasmeren van jongeren voor het vak


Interesse of vragen?
We zien heel graag je reactie tegemoet! Mail naar voorlichter@youchooz.nl
Bekijk ook de lijst om te zien van welke beroepen/ medewerkers/ stagiairs we foto’s gaan maken! Dit jaar fotograferen we er 30. Ben of ken jij iemand met één van de beroepen die in de lijst staan opgenomen? Meld je aan of tip diegene en stuur deze webpagina door!


Lees meer