Aanpak tekorten in de zorg

april 2018

Aanpak tekorten in de zorg

De zorg schreeuwt om mensen. Als er niks gebeurt, dreigt er in 2022 een tekort van 100.000 tot 125.000 medewerkers. De regering gaat nu alles op alles zetten om het tij te keren. Dat gebeurt met het actieprogramma Werken in de Zorg. Ook regionale werkgevers, scholen en opleidingen, medewerkers en overheden werken mee.

Meer en beter
De regering wil dat meer leerlingen, studenten, zij-instromers en herintreders voor de zorg kiezen. Dat begint bij een goed imago van de zorg en weten wat het werk inhoudt.
Alle leerlingen en studenten kunnen in de toekomst rekenen op een stageplek. Via die stages maken ze kennis met de verschillende sectoren van de zorg. Het onderwijs moet daarnaast zo inspirerend en uitdagend mogelijk zijn. Zo zullen meer leerlingen hun opleiding afmaken, is de gedachte. Het huidige personeel blijft permanent leren.

Anders werken in de zorg
Medewerkers in de zorg kunnen het aantal uren werken dat bij ze past. Ze hoeven zich niet meer bezig te houden met overbodige administratieve werkzaamheden. Het werk wordt ook geschikt gemaakt voor mensen die op dit moment moeilijk aan een baan komen.

(Bijna) nul
De komende jaren komt een bedrag van in totaal € 320 miljoen voor de plannen beschikbaar. Met alle maatregelen wil de regering het tekort aan medewerkers in de zorg terugbrengen naar (bijna) nul in 2022.

Geïnteresseerd in leren of werken in de zorg? Bekijk het overzicht van opleidingen en beroepen.


Terug naar het overzicht