De nieuwste snufjes voor de allerbeste zorg

november 2019

Technologie zorg

Dankzij nieuwe (technologische) vondsten kunnen mensen prettiger en gezonder leven. Wat dacht je van deze 4 voorbeelden?

1. Zorg op afstand
Via apps en smartwatches kunnen patiënten zelf hun gegevens doorgeven aan het ziekenhuis. Bijvoorbeeld hun bloed- en suikerwaarden. Zo hoeven ze minder vaak naar het ziekenhuis voor een controle. Toch even contact nodig? Dan is er een videoverbinding.

2. Heup-airbag
‘De Wolk’ is een kleine airbag die ouderen om hun heupen kunnen dragen. Als ze vallen, komt de klap minder hard aan. De Wolk is getest bij 50 mensen. Het resultaat? Niemand liep een breuk op.

3. Kunstbaarmoeder
Baby’s die veel te vroeg geboren worden, overlijden vaak of houden hun leven lang complicaties. Eindhovense onderzoekers willen dat veranderen. Zij werken aan een kunstbaarmoeder die vroeggeboren kinderen door de kritische periode heen helpt.

4. Muziek voelen via een kledingstuk
Met het Sound Shirt kunnen dove mensen muziek voelen. Het T-shirt heeft namelijk 16 sensoren die draadloos zijn verbonden met een computer. Als een viool klinkt, voelt de drager tintelingen op de arm. Drums zorgen voor geklop op de rug.

Help jij medische problemen oplossen?
Kriebelt het bij jou om ook mooie technologische oplossingen te bedenken voor medische problemen? Check dan de opleidingen master Digitale Innovatie in Zorg en Welzijn, master Innovatie in Zorg en Welzijn en het beroep biomedisch technoloog.


Terug naar het overzicht