Feest! 15 jaar Nationale Sportweek

september 2018

Nationale Sportweek promotor: Rico Verhoeven

In 2018 bestaat de Nationale Sportweek 15 jaar. Daarom is deze editie langer, groter en leuker dan ooit! Van 15 tot en met 29 september openen honderden sportclubs, gemeenten en andere organisaties in het hele land hun deuren. Je kunt dan meedoen aan sportclinics, -toernooien en kijken naar demonstraties. De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF. Het doel: jou laten zien en ervaren hoeveel plezier je kunt hebben met sport en bewegen.

Bekende sporters
Verschillende sportpromotors zetten zich in om Nederland aan het bewegen te krijgen, zoals wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven, hockeyster Willemijn Bos, profvoetballer Mimoun Mahi en handbiker Tim de Vries.

Maar liefst 5 hostcity's
In voorgaande jaren was er altijd één hostcity van de Nationale Sportweek. Vanwege het jubileum zijn dat er nu 5: Groningen, Deventer, Helmond, Heerenveen en Den Haag. In deze steden worden diverse evenementen georganiseerd.

Let’s #BeActive!
De extra lange Nationale Sportweek overlapt de Europese Week van de Sport.
Sta je te trappelen om in beweging te komen? Trek dan snel een sprintje naar de site van de Nationale Sportweek, waar je onder andere de sportkalender vindt. Let’s #BeActive!


Terug naar het overzicht