Halvering collegegeld eerste jaar HBO en WO

mei 2018

Studenten

Plannen voor een HBO- of universitaire opleiding? Dan is er goed nieuws! Het kabinet heeft een wetsvoorstel opgesteld voor de halvering van het collegegeld voor eerstejaarsstudenten. Dit betekent dat je vanaf het studiejaar 2018-2019 voor je eerste studiejaar € 1.030,- betaalt in plaats van € 2.060,-.

Kom jij in aanmerking?
Je profiteert van de korting als je voldoet aan de volgende voorwaarden:

•    Je begint in of na het studiejaar 2018-2019 voor het eerst met een opleiding aan een hogeschool of universiteit. (Volgde je al eerder een HBO- of WO-opleiding, dan betaal je dus het volledige bedrag.)
•    Je betaalt het wettelijk collegegeld. (Sommige instellingen bepalen zelf hoeveel collegegeld ze vragen. Voor dit ‘instellingscollegegeld’ geldt geen halvering.)
•    Je gaat een bacheloropleiding of Associate degree doen.

De Eerste Kamer moet de plannen nog goedkeuren. Op de website van de Rijksoverheid lees je wat de status van de plannen is.


Terug naar het overzicht

Geef je mening

Hoi! Wat leuk dat je op YouChooz aan het rondstruinen bent. Mogen we je enkele vragen stellen zodat we meer inzicht krijgen in onze bezoekers? Dit duurt ongeveer 3 minuten. Natuurlijk blijf je anoniem. Dank je wel alvast!