Mensen met dementie in het OV: jij helpt ze toch ook?

december 2019

Dementie

Inchecken in de bus of trein. Het juiste perron vinden, of weer teruggaan naar de coupé na een toiletbezoek. Zomaar 3 situaties die heel lastig zijn voor reizigers met dementie. De campagne ‘Goed omgaan met dementie in het openbaar vervoer’ wil dat andere mensen zich hiervan bewust zijn en waar nodig een handje helpen.

Mee blijven doen
Er komen steeds meer mensen met dementie: nu zijn het er nog 280.000, maar hun aantal zal stijgen naar bijna een half miljoen in 2040. Deze mensen moeten zo lang mogelijk mee kunnen doen in de maatschappij, en dus ook met het OV kunnen reizen.

Jouw goede voornemen
De campagne ‘Goed omgaan met dementie in het openbaar vervoer’ is ontwikkeld door Samen Dementievriendelijk, de NS en Connexxion. In de campagne kunnen alle medewerkers in het openbaar vervoer een gratis online-training volgen. Maar ook voor jou is er een gratis training waarin je leert omgaan met mensen met dementie. Die kost maar een kwartiertje van je tijd. Volg ‘m nu meteen. Of maak er je beste voornemen voor 2020 van!

Beroep casemanager dementie
Wil jij mensen met dementie en hun mantelzorgers ook beroepsmatig begeleiden en de zorg voor hen organiseren? Kijk dan of het beroep casemanager dementie jou aanspreekt!


Terug naar het overzicht