Petitie voor goede mondzorg

december 2017

Mondhygiënist aan het werk

Wist jij dat in de grote steden 1 op de 5 kinderen niet naar de tandarts of mondhygiënist gaat? De Nederlandse Vereniging van Instellingen voor Jeugdtandzorg (NVIJ) wil dat alle kinderen in Nederland toegang krijgen tot mondzorg. Want goed voor je mond zorgen betekent ook goed voor jezelf zorgen. Daarom start de NVIJ een landelijke petitie op www.nvij.nl.

Gezond gebit belangrijk
Een gezond gebit is belangrijk voor je algehele gezondheid. Helaas lijkt de kwaliteit van de jeugdgebitten te verslechteren doordat 20 tot 25 procent van de kinderen niet naar de tandarts gaat. In het bijzonder zijn dat kinderen die opgroeien in een moeilijke thuissituatie. Het NVIJ wil daarom via de petitie stimuleren dat alle kinderen naar de tandarts kunnen gaan, bijvoorbeeld via school of kinderopvang.

Weet jij eigenlijk wel dat je 2x per dag 2 minuten je tanden moet poetsen? En wil je dat kinderen op speelse wijze aanleren? Of hen helpen bij gebitscontrole? Denk dan eens aan de beroepen tandartsassistent, mondhygiënist of tandarts.


Terug naar het overzicht