Wist je dat? Tot 18 jaar is de tandarts gratis

oktober 2019

Tandarts

Ga jij nooit naar de tandarts, omdat je ouders dat te duur vinden? Of heb je een jonger broertje of zusje dat om die reden niet gaat? Vertel je ouders dan maar dat tot 18 jaar alle tandzorg gratis is. Zorgverzekeraars hebben te horen gekregen dat ze ouders daarover beter mogen informeren.

1 op 5 kinderen gaat niet of zelden
Ongeveer 600.00 2-tot 18-jarigen gaan niet of nauwelijks naar de tandarts. Dat komt neer op ongeveer 1 op de 5 kinderen en jongeren. Hun ouders zijn bang dat dit geld kost. Dat maakte de Associatie Nederlandse Tandartsen (ANT) vorige maand bekend. De angst van de ouders is dus onterecht: de tandarts is tot 18 jaar volledig verzekerd.

Zorgverzekeraars en privacy
Zorgverzekeraars hebben de betreffende ouders daar nooit attent op gemaakt. Zij dachten dat dit vanwege privacy-regels niet zou mogen. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft nu gezegd dat verzekeraars de ouders wel degelijk mogen wijzen op de gratis tandzorg voor hun kinderen.

Tandarts jouw beroep?
Wil jij bijdragen aan een gezond gebit bij kinderen en/of volwassenen? En ben jij een Pietje Precies met een vaste hand? Check dan het beroep tandarts!


Terug naar het overzicht