Je kunt overal werken

Je kunt overal werken

Of je nu voor de opleiding tot sport- en bewegingsbegeleider of sport- en bewegingscoördinator kiest, je kunt daarna in verschillende werkvelden aan de slag. 

Waar je maar wilt
Je hoeft niet te kiezen voor één werkveld, maar je wordt breed opgeleid. Zodoende kun je na de opleiding bij diverse (sport)instellingen een baan vinden. En daarmee worden je kansen op de arbeidsmarkt flink vergroot!
- de sportsector
- sport, zorg en welzijn
- sport in onderwijs, toerisme en veiligheid

De sportsector
In de sportsector kun je terecht bij sportverenigingen, fitnesscentra, de zwembadbranche, sportverenigingen voor mensen met een beperking, topsport en sportbonden.

Sport, zorg en welzijn
In het werkveld sport, zorg en welzijn kun je terecht bij verschillende instellingen. Denk hierbij aan buurtinitiatieven, gezondheidszorginstellingen en revalidatiecentra.


Sport in onderwijs, toerisme en veiligheid

In deze sector kun je aan de slag bij scholen, veiligheidsinstanties en recreatie en toerisme. Hier stimuleer je sportiviteit en leer je de omgeving over het sportvak. 


Richting kiezen

Binnen de opleiding Sport- en Bewegingscoördinator niveau 4 kies je een richting of specialisatie. Daarmee bereid je je voor op een werksituatie of beroepsaspect van jouw voorkeur. 

- Bij de opleiding Sport- en Bewegingscoördinator: Bewegingsagoog leer je hoe je mensen kunt helpen bij hun herstelproces of bij het omgaan met hun problemen met behulp van sport- en bewegingsactiviteiten. 

- Tijdens de opleiding Sport- en Bewegingscoördinator: BOS-Medewerker leer je hoe je mensen aan het bewegen krijgt. Je verdiept je in het organiseren van sportactiviteiten en evenementen.

- Je leert alles over sportmanagement tijdens de opleiding Sport- en Bewegingscoördinator: Operationeel Sport- en Bewegingsmanager. Zo komen verschillende doelgroepen, sportbeleid, het aansturen van medewerkers en het commerciële aspect van de sport aan bod.

- De opleiding Sport- en Bewegingscoördinator: Trainer/Coach richt zich op het geven van trainingen en lessen op verschillende gebieden van de sport. Je leert te werken met topsporters, maar ook met ouderen of mensen met een beperking. 

 Zie ook:
- Sport- en Bewegingscoördinator: Bewegingsagoog niveau 4: inhoud opleiding
- Sport- en Bewegingscoördinator: BOS-medewerker niveau 4: inhoud opleiding
- Sport- en Bewegingscoördinator: Operationeel Sport- en Bewegingsmanager niveau 4: inhoud opleiding
- Sport- en Bewegingscoördinator: Trainer/Coach niveau 4: inhoud opleiding