Doorleren: kort en gemakkelijk

Doorleren: kort en gemakkelijk

De verzorgende en verpleegkundige opleidingen sluiten zo goed op elkaar aan, dat je na afronding van de opleiding heel goed aan een nieuwe opleiding kunt beginnen. Dit levert vrijstellingen op, waardoor je vervolgopleiding korter duurt.

De vrijstellingen
Hoeveel korter de vervolgopleiding duurt, is afhankelijk van het beleid van de onderwijsinstelling en soms ook van de leerweg die je kiest. Opleidingen via werkend leren duren vaak nog korter dan een opleiding waarbij je leert en stage loopt. Ook je ervaring speelt een rol.

Onderstaande opleidingen sluiten goed op elkaar aan. Informeer bij verschillende onderwijsinstellingen hoeveel studietijd je vooropleiding kan besparen!

Diploma Assistent Dienstverlening en Zorg

Na de niveau 1-opleiding Assistent Dienstverlening en Zorg (of Zorghulp) kun je doorgaan met de opleiding Helpende Zorg en Welzijn. Met je vooropleiding kun je vrijstellingen krijgen.

Diploma Helpende Zorg en Welzijn
De opleiding Verzorgende duurt normaal gesproken drie jaar. Met het diploma Helpende Zorg en Welzijn kun je je studieduur flink verkorten.

Diploma Verzorgende-IG
Ga je na de opleiding Verzorgende-IG door met de opleiding MBO Verpleegkundige, dan kun je er korter over doen dan de gebruikelijke vier jaar.

Diploma MBO Verpleegkundige

Na afronding van je MBO-opleiding kun je vrijstellingen krijgen bij de HBO-opleiding Verpleegkunde.

Vervolgopleidingen
Bij elke opleidingsbeschrijving op deze site zie je welke vervolgopleidingen goed mogelijk zijn.

Zie ook:
Onderwijsinstellingen vinden
Zorghulp: vervolgopleidingen
Assistent Dienstverlening en Zorg: vervolgopleidingen
Helpende Zorg en Welzijn: vervolgopleidingen
Verzorgende: vervolgopleidingen
Verpleegkundige MBO: vervolgopleidingen
Verpleegkunde HBO: vervolgopleidingen