Opleiding Advanced Nursing Practice

Welke vooropleiding heb je nodig?

Opleiding Advanced Nursing Practice

Welke vooropleiding heb je nodig?

De opleiding Advanced Nursing Practice is een HBO-masteropleiding. De toelatingseis is Verpleegkunde HBO en een BIG-registratie. Daarnaast wordt 2 jaar relevante praktijkervaring gevraagd.

Voor toelating tot de opleiding Verpleegkundig Specialist GGZ geldt eveneeens dat je in het bezit moet zijn van een diploma Verpleegkunde HBO en BIG-registratie. Daarnaast beschik je over minimaal 4 jaar werkervaring (minimaal 0,8 fte) in een HBO Verpleegkunde functie, waarvan minimaal 3 jaar in de GGZ. Je functioneert bovengemiddeld en kunt dit aantonen met een verklaring van je leidinggevende. Je bent als kandidaat voorgedragen door een door GGZ-VS (Verpleegkundig Specialist) erkende praktijkinstelling.

Verdere eisen voor deze master zijn: voldoende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal om vakliteratuur te kunnen lezen. Kijk voor de exacte toelatingseisen bij de opleiding van jouw keuze.

Lees meer over:

Werk- en opleidingsplek
Je volgt de master Advanced Nursing Practice in de duale variant, waarbij je tegelijkertijd werkt en leert. Om met de opleiding te kunnen starten, heb je een leer-arbeidsovereenkomst nodig. Dat is een overeenkomst tussen onderwijsinstelling, praktijkinstelling en student. Op je werkplek moet een mentor/begeleider aanwezig zijn.

Assessment
Wanneer je een ander diploma Verpleegkunde hebt, bijvoorbeeld als inservice-verpleegkundige A, B of Z, dan is het bij sommige hogescholen mogelijk via een assessment toegelaten te worden. In het assessment wordt bekeken of je over voldoende kennis, inzicht en vaardigheden beschikt.

Toelating via een assessment is bij sommige hogescholen ook mogelijk wanneer je niveau 4 hebt met daarnaast een bachelorgraad in de gezondheidszorg, of een verkorte bacheloropleiding in de gezondheidszorg.

Vraag bij de betreffende hogeschool naar de mogelijkheden.

Vrijstellingen
Heb je een diploma VO-Verpleegkundig Specialist of Verplegingswetenschap? Of meen je op grond van andere opleidingen en/of opgedane kennis en vaardigheden in bezit te zijn van de benodigde competenties? Dan kom je eventueel in aanmerking voor vrijstellingen. Bijvoorbeeld met de opleidingen: