Opleiding Advanced Nursing Practice

Wat zijn de kosten?

Kosten
Het collegegeld voor de deeltijdopleiding en van de duale variant kunnen hogescholen zelf vaststellen. Neem hiervoor contact op met de onderwijsinstelling.

De kosten van je studie bestaan naast het collegegeld ook uit andere studiekosten (voor bijvoorbeeld excursies, boeken en ander onderwijsmateriaal).

Vergoeding
Als je de opleiding duaal gaat volgen, kun je in aanmerking komen voor studiefinanciering. In de periodes waarin je werkt, ontvang je een (leerling)salaris. Houd in verband met studiefinanciering dus wel je bijverdiensten in de gaten, en zet je studiefinanciering tijdig stop als je het maximumbedrag bijverdiend hebt.

Voel je wat voor de deeltijdvariant? In dat geval werk je waarschijnlijk gewoon naast je studie en krijg je geen vergoeding. Helaas...

Lees meer over studiefinanciering en Tegemoetkoming in de Studiekosten. Of kijk op de site van DUO: www.duo.nl.

Instellingscollegegeld
Als je al een bachelordiploma in de zorg of in het onderwijs hebt behaald, dan betaal je voor je tweede bacheloropleiding het instellingscollegegeld. Was je eerste studie echter uit een ander domein, dan betaal je geen extra collegegeld, maar het wettelijk collegegeld. Informeer hiervoor bij de onderwijsinstelling.

Het is mogelijk dat je werkgever de opleidingskosten betaalt. Omdat je werkt als verpleegkundig specialist in opleiding, ontvang je een salaris.

Volg je de opleiding Verpleegkundig Specialist GGZ, dan zijn er geen kosten verbonden aan de opleiding. Gedurende de opleiding krijg je een contract als verpleegkundig specialist in opleiding.