Opleiding Advanced Nursing Practice

Wat word je?

Na afronding van de master Advanced Nursing Practice mag je de titel Professional master in Advanced Nursing Practice voeren. Je wordt opgeleid tot verpleegkundig specialist, wat inhoudt dat je ook specifieke medische handelingen mag verrichten. Je kunt daardoor taken van artsen overnemen.

Met de opleiding verwerf je tevens de onderwijsgraad Master of Science (MSc).

Vervolgens kun je je ontwikkelen in verschillende verpleegkundige specialismen:

  • acute zorg bij somatische aandoeningen
  • chronische zorg bij somatische aandoeningen
  • intensieve zorg bij somatische aandoeningen
  • preventieve zorg bij somatische aandoeningen
  • geestelijke gezondheidszorg.
    Kies je voor de GGZ, dan kun je ook de opleiding Verpleegkundig Specialist GGZ volgen. Deze duurt 3 jaar. Na het behalen van je diploma ben je Verpleegkundig Specialist Geestelijke Gezondheidszorg. In deze opleiding is de 2-jarige Master Advanced Nursing Practice opgenomen.

Het belangrijkste in je werk is dat je zelfstandig bijdraagt aan het verlenen van zo goed mogelijke zorg, op wetenschappelijk verantwoorde wijze.

Sinds 2017 kun je je als verpleegkundig specialist laten registreren volgens de Wet BIG (Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Met de registratie toon je aan dat je voldoet aan bepaalde beroepseisen. Hiermee is jouw deskundigheid als professional voor iedereen herkenbaar.

Lees meer over het beroep:

Ontdek de zorg
Wil je weten hoe mensen die werken in zorg en welzijn dat ervaren? Lees ervaringsverhalen op www.ontdekdezorg.nl.

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk
Weet je nog niet welke baan echt bij je past? Neem een kijkje bij het beroep dat bij deze opleiding hoort. Of vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.