Opleiding Begeleider in de GGZ met Ervaringsdeskundigheid

Reacties

Zelf reageren

RE: opleidingslocatie | 10/01/2019 | Harold Akkerman | 08/02/2019 | Redactie YouChooz

Hoi Harold,

Mijn excuses voor de late reactie. Ik hoop dat ik je nog op tijd voorzie van de gevraagde informatie.

Deze studie wordt inderdaad alleen aan het Zadkine gegeven. Voor de mogelijkheid om een stage- of werkplek in het noorden te combineren met een schooldag in Rotterdam zou je zeker kunnen vragen bij het opleidingsinstituut: grote kans dat dit mogelijk is!

Ik heb ook even opgezocht welke vergelijkbare opleidingen wel in jouw buurt worden gegeven.

ROC Menso Alting:
- Begeleider Gehandicaptenzorg (Maatschappelijke Zorg)
- Begeleider Specifieke Doelgroepen (Maatschappelijke Zorg)
- Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker
- Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg
- Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen

De opleidingsbeschrijvingen van bovenstaande opleidingen staan ook op YouChooz.nl. Wellicht interessant voor je ;-)

Succes!

Redactie YouChooz.nl
Christel

opleidingslocatie | 10/01/2019 | Harold Akkerman

Hallo, zou heel graag deze opleiding op mbo niveau willen doen. Woon echter in Veendam(Groningen) Wordt deze opleiding op mbo niveau op geen enkel instituut gegeven in Drenthe,Groningen of Friesland ?
En zou je in het uiterste geval ook een stage/werkplek in het noorden kunnen combineren met een schooldag in evt. Rotterdam ?
Met vriendelijke groet,
Harold Akkerman

RE: Ervaringsdeskundige deskundige | 20/12/2018 | Redactie YouChooz

Beste Ria,

Wat goed dat je Ervaringsdeskundige wilt worden.

Voor de opleiding gelden er toelatingseisen. Welke dat zijn kun je hier terugvinden: https://www.youchooz.nl/opleidingen/begeleider-in-de-ggz-met-ervaringsdeskundigheid/eisen-toelating

Per ROC gelden er verschillende aanvullende toelatingseisen. Of je aan die eisen voldoet kun je zelf navragen bij het ROC van je keuze. Je kunt hier vinden op welke scholen de opleiding gegeven wordt: https://www.youchooz.nl/opleidingen/begeleider-in-de-ggz-met-ervaringsdeskundigheid/waar-aanmelden

Succes toegewenst en een mooie toekomst.

Met hartelijke groet,
Mieke de Jong
Redactie YouChooz

Ervaringsdeskundige deskundige | 12/12/2018 | Ria Bouma

Graag zou ik als ervaringsdeskundige aan het werk willen. Maar dan als ouder met ervaring met een kind in de psychiatrie.
Is dit mogelijk?. En hoe moet ik dit aanpakken?.
Groeten ria

RE: Opleiding begeleider in de GGZ met ervaringsdeskundigheid | 08/11/2018 | Redactie YouChooz

Beste Jacintha,
Leuk dat je interesse hebt in deze MBO-opleiding! Deze opleiding wordt alleen in Rotterdam en Eindhoven gegeven. Er is wel een Associate degreeopleiding Ervaringsdeskundige in de Zorg die in Groningen wordt aangeboden. Wellicht is dat beter bereikbaar voor jou?
https://professionals.hanze.nl (zoekterm: ervaringsdeskundige)
Meer over wat een Associate degree is vind je hier:
https://www.youchooz.nl/associate-degree

Succes!

Opleiding begeleider in de GGZ met ervaringsdeskundigheid | 06/11/2018 | Jacintha

Hallo,
Al een tijdje lijkt deze opleiding mij ontzettend gaaf, ik ben er nu zo goed als zeker van dat ik deze opleiding wil gaan starten.
Weten jullie waar deze opleidingen gegeven worden? Zelf woon ik in Drenthe en ik kan alleen opleidingen vrij ver weg vinden, klopt dat?

Mvg
Jacintha Otten

RE: Opleiding Ervaringdeskundige | 05/04/2018 | Redactie YouChooz

Beste Karin,

Wat fijn dat je interesse hebt in deze opleiding! Op de pagina Eisen Toelating vind je alle toelatingseisen: https://www.youchooz.nl/opleidingen/begeleider-in-de-ggz-met-ervaringsdeskundigheid/eisen-toelating
Of neem contact op met 1 van de 2 scholen die deze opleiding aanbieden, zie de pagina Waar Aanmelden:
https://www.youchooz.nl/opleidingen/begeleider-in-de-ggz-met-ervaringsdeskundigheid/waar-aanmelden

Succes!

Opleiding Ervaringsdeskundige | 27/03/2018 | Karin Wilsens

Ik ben 53 jaar. Heb zelf de psychiatrie ervaren als cliënt. Heb pas geleden mijn certificaat gehaald Werken met Ervaring
Heb een MBO diploma. Ik wil graag de opleiding Ervaringsdeskundige gaan volgen. Kom ik hier voor in aanmerking