Opleiding Biomedische Technologie

Wat word je?

Na afronding van deze bacheloropleiding en een master en postmaster kun je aan de slag als biomedisch technoloog. Bijvoorbeeld in het ziekenhuis, laboratorium of aan een universiteit. Als biomedisch technoloog of biomedical engineer kom jij met technische oplossingen voor medische problemen. Biomedisch technologen die in het ziekenhuis aan de slag gaan, houden zich bezig met het gebruik, het onderhoud en de veiligheid van medische apparatuur in het ziekenhuis.

Op deze site vind je informatie over dit beroep:

Er zijn meerdere beroepen die op het snijvlak van zorg en technologie liggen. Kijk bijvoorbeeld eens bij deze vergelijkbare beroepen:

Ook kun je kiezen voor een aansluitende masteropleiding waarin je je verder gaat verdiepen en specifieke vaardigheden gaat uitbreiden. Hierdoor heb je later in het werkveld ook meer beroepsmogelijkheden. Voor aansluitende masters informeer je bij de universiteiten. Zie de pagina Waar aanmelden.

Ontdek de zorg
Wil je weten hoe mensen die werken in zorg en welzijn dat ervaren? Lees ervaringsverhalen op www.ontdekdezorg.nl.

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk
Weet je nog niet welke baan echt bij je past? Neem een kijkje bij het beroep dat bij deze opleiding hoort. Of vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.