Opleiding Doktersassistent

Wat is de duur en opleidingsvorm?

Opleiding Doktersassistent

Wat is de duur en opleidingsvorm?

De MBO-opleiding Doktersassistent op niveau 4 kun je op twee manieren volgen: via de beroepsbegeleidende leerweg (BBL, werken en leren) of via de beroepsopleidende leerweg (BOL, leren en stage lopen). De opleiding duurt gemiddeld drie jaar.

Vrijstellingen
In bepaalde gevallen is het mogelijk de opleiding verkort (met vrijstelling voor een aantal onderdelen) te volgen. Ook met een EVC-traject is dit mogelijk. Zie eisen toelating.

Particuliere opleidingen
Je kunt de opleiding tot doktersassistent ook volgen bij een particulier opleidingsinstituut zoals de LOI, NIPA, NTI of Capabel Onderwijsgroep. De duur van een dergelijke opleiding hangt af van je eigen studietempo.

Speciaal voor volwassenen
Stichting Opleidingsinstituut Spoedeisende Geneeskunde (OSG-VvAA) biedt een 1-jarige opleiding voor volwassenen aan. Deze wordt zowel als dagopleiding (1 dag naar school) als avondopleiding (2 avonden naar school) gegeven. Zie Waar aanmelden.

Doktersassistent in het ziekenhuis
ROC Midden Nederland biedt in samenwerking met een aantal ziekenhuizen een tweejarige BBL-opleiding aan. Je wordt dan opgeleid om in het ziekenhuis te gaan werken, bijvoorbeeld in de richting van Onderzoek en Behandeling, Operatieve Zorg of Radiotherapie.

Zie ook:
Waar aanmelden