Opleiding Eerst Verantwoordelijk Verzorgende

Welke vervolgopleidingen zijn er?

Opleiding Eerst Verantwoordelijk Verzorgende

Welke vervolgopleidingen zijn er?

De opleiding tot EVV, eerst verantwoordelijk verzorgende, is al een vervolgopleiding. Het is een post MBO-opleiding, bedoeld voor mensen die werken als verzorgende in een verpleeghuis, woonzorgcentrum of instelling waarin verschillende functies van verzorging, verpleging en/of thuiszorg worden gecombineerd. Of voor verzorgenden die zorg thuis geven, in de wijkverpleging.


Andere opleidingen
Er zijn hiernaast nog diverse andere studiemogelijkheden voor verzorgenden. Zo is er een aantal post MBO-opleidingen waarmee je je kunt specialiseren in de zorg voor een bepaalde patiëntengroep. Bijvoorbeeld patiënten met een neurologische of reumatologische aandoening. Ook is er de kaderopleiding Palliatieve Zorg.
 

Je kunt ook een opleiding volgen tot gespecialiseerd verzorgende revalidatie en reactivering. Deze is bedoeld voor verzorgenden in een verpleeghuis of revalidatiecentrum.

Als je enkele jaren ervaring hebt in de thuiszorg, kun je ook kiezen voor de vervolgopleiding tot gespecialiseerd verzorgende. Daarmee ga je werken bij gezinnen die een complexe, vaak psycho-sociale problematiek hebben.

Wil je liever je kennis over het vak aan studenten van de opleiding Verzorgende overbrengen? Dat kan als je kiest voor de opleiding Praktijkopleider.

Daarnaast is er de specialistische opleiding Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie. Tijdens deze opleiding leer je over omgaan met psychiatrische en geriatrische zorgvragers en hun verzorging. Deze specialisatie wordt veel gevraagd in de ouderenzorg en de thuiszorg.

Lees meer over:
Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie