Opleiding

Ergotherapie

De 4-jarige HBO-opleiding Ergotherapie richt zich op het helpen van mensen die beperkt zijn in het uitvoeren van dagelijkse activiteiten, bijvoorbeeld door ouderdom of psychische/lichamelijke beperkingen. Jij leert hoe je deze mensen zo goed mogelijk begeleidt, zodat ze de dagelijkse activiteiten die zij belangrijk vinden, (weer) kunnen uitvoeren.

Opleiding Ergotherapie

De opleiding Ergotherapie is erg praktijkgericht. Bijna de helft van je studietijd breng je in de dagelijkse praktijk door.

Tijdens de studie leer je te analyseren welke problemen de cliënt precies heeft. Ook kom je te weten hoe je mensen volgens een behandelplan het beste kunt adviseren, behandelen of begeleiden. Je cliënt kan gebaat zijn bij het oefenen van vaardigheden, maar ook bij een hulpmiddel of juist een combinatie van beide.

Om de juiste behandeling te kunnen vaststellen, leer je hoe je professionele gesprekken voert met cliënten. Dit leer je het beste door gesprekken te oefenen met medestudenten en acteurs die voor cliënt spelen. Ook leer je hoe je als ergotherapeut advies, instructie en voorlichting geeft die passen binnen regelgeving.

Lees meer over de inhoud van de opleiding Ergotherapie.

Studeren voor ergotherapeut
Als ergotherapeut werk je met mensen die lichamelijke en/of welzijnsproblemen hebben. Dit kunnen mensen van allerlei leeftijden zijn.
Een ergotherapeut zet zich in om gezondheid en welzijn van mensen te bevorderen, door het mogelijk maken van het dagelijks handelen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen behandelen, begeleiden of adviseren.

Een ondernemende houding hebben als ergotherapeut is een echte meerwaarde. Het betekent bijvoorbeeld dat je zelf nieuwe en verbeterende ergotherapeutische producten en - diensten ontwikkelt en deze in de markt zet. Je moet daarbij goed kunnen presenteren en jezelf profileren.

Kijk voor meer informatie bij het beroep ergotherapeut.

Na de opleiding Ergotherapie
Met de bachelor Ergotherapie heb je veel interessante mogelijkheden om verder te studeren. Bekijk ze hier.