Opleiding Geneeskunde

Welke vervolgopleidingen zijn er?

Na de bachelor- en masteropleiding Geneeskunde ben je gekwalificeerd voor het beroep basisarts.

De meeste basisartsen volgen een medische vervolgopleiding, die in lengte variëren van drie tot zes jaar. In deze periode werk je in een instelling en leer je het vak zodoende vooral in de praktijk.
 

Verdiepen
Van een groot aantal (medische) vervolgopleidingen vind je beroepsbeschrijvingen op de site. Kijk hiervoor op de pagina Wat word je.

Heb jij als AIOS (arts in opleiding tot specialist) in een eerder stadium ervaring opgedaan die relevant is voor het door jou gekozen specialisme? Dan kun je bij je opleider een verzoek doen tot verkorting van je opleiding.

Andere vervolgopleidingen
Andere vervolgopleidingen zijn onder andere medische journalistiek, sportgeneeskunde en specialisatie tot consultatiebureau-arts. Deze opleidingen variëren in duur van tweeënhalf tot zes jaar. Ook een specialisatie tot spoedeisende hulp arts behoort tot de mogelijkheden. Deze opleiding duurt drie jaar.

Je kunt ook doorstromen naar de master Fysiotherapiewetenschap. Hierbij specialiseer je je in het behouden en verbeteren van de kwaliteit van de fysiotherapeutische zorg.