Opleiding Hartfunctielaborant

Wat zijn de kosten?

Kosten 2019/2020
Voordat je je als leerling aan de LOI Hogeschool kunt inschrijven, moet je je als leerling hartfunctielaborant laten registreren bij de Stichting Beroepsopleiding Hartfunctie Laboranten (SBHFL). Daar zijn registratiekosten aan verbonden, informeer voor het precieze bedrag bij de onderwijsinstelling.

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt € 199,- per maand. Dit geldt voor alle drie de leerjaren. Daarnaast betaal je examengeld en kunnen er kosten bijkomen voor bijvoorbeeld de literatuur. Neem hier contact over op met LOI. 

De leerstof is vrijwel volledig opgenomen in het schriftelijk studiemateriaal. Je hoeft dus zelf bijna geen studieboeken aan te schaffen.

Vergoeding
Je werkt gedurende de opleiding als leerling hartfunctielaborant in een ziekenhuis en ontvangt daarvoor een salaris. Sommige ziekenhuizen vergoeden (een gedeelte van) je studiekosten.

Instellingscollegegeld
Als je al een bachelordiploma in de zorg of in het onderwijs hebt behaald, dan betaal je voor je tweede bacheloropleiding het instellingscollegegeld. Was je eerste studie echter uit een ander domein, dan betaal je geen extra collegegeld, maar het wettelijk collegegeld. Informeer hiervoor bij de onderwijsinstelling.

Levenlanglerenkrediet
Wist jij dat iedereen tot 55 jaar tegen gunstige voorwaarden geld kan lenen bij de overheid om studiekosten te betalen? Deze studiefinanciering heet Levenlanglerenkrediet. Het geldt ook voor mensen die een deeltijdopleiding volgen of een tweede bachelor- of masteropleiding willen doen na hun bachelor en geen recht meer hebben op reguliere studiefinanciering.

Ook als je een voltijd BOL-opleiding gaat volgen aan het MBO is het mogelijk om hier gebruik van te maken. Lees de verdere voorwaarden op de website van DUO!