Opleiding

Helpende Zorg en Welzijn

De opleiding Helpende Zorg en Welzijn is een MBO-opleiding op niveau 2. Je leert hoe je de beste zorg en ondersteuning kunt geven aan verschillende soorten cliënten. Bijvoorbeeld aan ouderen, kinderen, gehandicapten, daklozen of mensen met psychische problemen. Kortom: een opleiding waarmee je veel kanten op kunt!

Opleiding Helpende Zorg en Welzijn

In de opleiding Helpende Zorg en Welzijn / Dienstverlening Zorg en Welzijn leer je hoe je met mensen omgaat. Je komt te weten hoe je cliënten kunt ondersteunen bij wonen en het huishouden. Ook leer je hoe je mensen helpt bij hun dagelijkse verzorging, zoals wassen en aankleden. Verder is er in de opleiding aandacht voor sociale activiteiten. Wat kun je bijvoorbeeld doen met je cliënten op het gebied van spel, recreatie en educatie?

In de Opleiding Helpende Zorg en Welzijn / Dienstverlening Zorg en Welzijn, krijg je ook een aantal algemene vakken, zoals: Nederlands, rekenen, loopbaan en burgerschap.

Aan het werk
Met het diploma van de opleiding Helpende Zorg en Welzijn kun je op veel verschillende plekken aan de slag. Je wordt bijvoorbeeld helpende thuiszorg of helpende welzijn. Maar er zijn nog meer mogelijkheden.

Verder studeren
Je kunt ook doorstromen naar een opleiding Zorg en Welzijn op MBO-niveau 3. Ook hier heb je diverse mogelijkheden.

Dit is een beroepenfilm gemaakt door Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).