Opleiding Intensive Care Kinderverpleegkundige

Waar wil jij je aanmelden?

Praktijk
Er zijn acht ziekenhuizen die beschikken over een IC Kinderen of PICU (Pediatrische Intensive Care Unit). Dit zijn universitair medisch centra. Hier kun je het praktijkdeel van de opleiding doen via een leer-arbeidsplaats, waarbij je als leerling intensive care kinderverpleegkundige aan de slag gaat.

Op de website van het College Ziekenhuis Opleidingen (CZO) vind je een overzicht van de ziekenhuizen waar je de opleiding kunt volgen. Zie: extra info.

Theorie
Het theoretische gedeelte wordt verzorgd door meerdere opleidingsinstituten in Nederland, die vaak verbonden zijn aan een universitair medisch centrum. Je kunt terecht bij:

Veel onderwijsinstellingen hebben verschillende leslocaties. Kijk op de site van de school in welke plaats deze opleiding wordt gegeven.

Hoe aanmelden?
Het is gebruikelijk dat je je niet zelf aanmeldt bij het opleidingsinstituut, maar dat je aanmelding gedaan wordt door de instelling waarmee je een leer-arbeidsovereenkomst bent aangegaan. Je moet dus eerst solliciteren naar een opleidingsplaats.

Meer onderwijsinstellingen

Zoek en vind adressen via onderwijsinstellingen vinden.