Opleiding Laborant Klinische Neurofysiologie

Wat zijn de kosten?

Kosten 2019/2020
Voordat je je bij de LOI Hogeschool kunt inschrijven, moet je je als leerling-laborant klinische neurofysiologie laten registreren bij de Stichting Raad Beroepsopleiding Laboranten Klinische Neurofysiologie (SRBLKNF). Daar zijn registratiekosten aan verbonden, informeer voor het precieze bedrag bij de onderwijsinstelling.

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt € 179,00 per maand. Dit geldt voor alle drie de leerjaren. Daarnaast betaal je examengeld.

De leerstof is vrijwel volledig opgenomen in het schriftelijk studiemateriaal. Je hoeft dus zelf bijna geen studieboeken aan te schaffen. Zo is een medisch zakwoordenboek aan te raden.

Vergoeding
Je werkt gedurende de opleiding als leerling laborant klinische neurofysiologie in een ziekenhuis en ontvangt daarvoor een salaris. De meeste ziekenhuizen vergoeden (een gedeelte van) je studiekosten.

Levenlanglerenkrediet
Wist jij dat iedereen tot 55 jaar tegen gunstige voorwaarden geld kan lenen bij de overheid om studiekosten te betalen? Deze studiefinanciering heet Levenlanglerenkrediet. Het geldt ook voor mensen die een deeltijdopleiding volgen of een tweede bachelor- of masteropleiding willen doen na hun bachelor en geen recht meer hebben op reguliere studiefinanciering.

Ook als je een voltijd BOL-opleiding gaat volgen aan het MBO is het mogelijk om hier gebruik van te maken. Lees de verdere voorwaarden op de website van DUO!